TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 24 april 2011

Avgjort i toppen? Osäkert i botten!

Man börjar höra krav på förändring, och på vissa håll till och med avgång. Klart är i alla fall att Wenger och hans Arsenal nu är borta från titelracet, i och med dagens 2-1-förlust mot Bolton. Johan Elmanders lag gjorde segermålet sent i matchen, och lyckades vinna mot ett Arsenal som pressade på ordentligt i andra halvlek.
I princip återstår nu bara Chelsea som kan hota Man United i toppen. Och även för The Blues ser det tufft ut. 6 pinnar upp, 12 kvar att spela om.

Ett par steg ner så ligger Manchester City plötsligt i vinnarhålet, när det gäller den sista CL-platsen. Detta eftersom att Tottenham inte lyckades hålla undan hemma mot West Brom, igår. Matchen slutade 2-2 och Roy Hodgson verkar nu ha klarat kontraktet i sin nya klubb.

Också Blackpool lyckades gneta sig till en pinne igår, hemma mot Newcastle. Poängen innebär att man ligger ovanför nedflyttning, tack vare målskillnad. Men Wolves med en match mindre spelad har chansen att gå förbi.

Överhuvud taget så är det kring nedflyttningsstrecket som den stora dramatiken kommer att utspela sig, de sista omgångarna. 5 lag, kanske 8, är direkt inblandade. Tre skall ner en division. Och det stora när det gäller skillnaderna i division är som alla vet pengar.
Det är så enorma summor det handlar om. Och att gå ner en serie med Premier League-löner och allt vad det innebär kan ta kol på en klubb. Av de inblandade klubbarna gissar jag att degradering vore ekonomiskt värst för West Ham, Blackburn och Birmingham. I den ordningen. Speciellt då West Ham, som vi vet har spenderat stora pengar på värvningar, och man har dessutom betalat bra löner till värvningar som inte alls har levererat. Och så skall man ju in på ny arena framöver. Klassisk klubb - moderna problem.

Inga kommentarer: