TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 12 april 2011

Paying the dues.

Andy Carrol har haft en, om inte tuff, så i alla fall skral inledning hos Liverpool när det gäller målskyttet. Igår började an Operation betala tillbaka. Med två mål och starkt spel var han högst bidragande i det som kollega Huckerby beskrev som en mangling, när Manchester City slogs tillbaka med 3-0.
Jag är böjd att hålla med. Det var ett lag på planen, och Liverpool såg ut som en toppkandidat spelmässigt. Detta med kapten Gerrard sinlinjad för resten av säsongen. Men med en Andy Carrol i slag så kan man kanske ändå vara med och utmana om en CL-plats. Chansen är inte stor, men den finns.

I de ljusblå från Manchester fanns som sagt inte mycket att glädjas åt. Och än värre blev det av att Carlos Tevez tvingades kliva av med skada, tidigt i matchen. Engelska tidningar skriver att det är en "hamstring injury", alltså ett skadat lår, och att argentinaren missar lördagens semifinal i FA-cupen, mot antagonisterna från United.
Manager Mancini tog på sig hela ansvaret för förlusten, och sade att han hade underskattat motståndet. Han avslöjade att han hade begått ett misstag senaste dagarna, men ville inte vara mer specifik än så. En bidragande orsak skulle kunna vara att laget anlände till Anfield bara en timma före kickoff.
City är nu bara tre poäng före Tottenham, i kampen om den sista CL-platsen, med en match mer spelad. Det blir svettigt ända in på mållinjen, gissar vi.

Inga kommentarer: