TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 13 april 2011

The race is on.

Leeds, Nottingham, Millwall, Leicester och Hull. Den kvintetten lär vara de som gör upp om den sista kvalplatsen, i The Championship.
Leeds hade ledningen mot Derby i tre minuter, i gårdagens match. Med två snabba mål vände Derby och vann, samtidigt som man distanserade sig rejält, från bottenstriden.

Crystal Palace lyckades ta en poäng borta mot kvaljagande Leicester, och skapade sig på så sätt ett lite bättre läge mot bottentrion, då både Sheffield U och Scunthorpe förlorade sina hemmamatcher med 2-0. Preston tog en poäng, visserligen, men hade behövt ytterligare två i bortamatchen mot Doncaster. Då hade man kunnat börja ställa frågor på allvar, i kampen för fortlevnad i näst högsta ligan.

I toppen tog både QPR och Cardiff viktiga trepoängare. Detta samtidigt som tredje och fjärdeplacerade Norwich och Swansea spelade oavgjort mot sina respektive motstånd. Oavgjort var överhuvud taget grejen för dagen igår, när samtliga lag i Championship var på planen. Hälften av de tolv matcherna slutade med delad pott.

Absoluta toppen och absoluta botten börjar bli ganska utkristalliserade. Racet kommer med all sannolikhet att handla om sista kvalplatsen.

Om två veckor drar den här delen av bloggen till England. Eventuellt blir det Championship-fotboll live. Speciellt ifall Millwall har något kvar att spela för då.

Inga kommentarer: