TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 10 april 2011

Helgen.

Vi är skyldiga er en liten sammanfattning av helgens brittiska fotboll. Så nu åker vi.

Non league
Under denna rubrik kommer vi nästa år inte att hitta Crawley Town. Man slog nämligen Tamworth borta med 3-0 och har därmed kvalificerat sig för Football League för första gången i klubbens historia. Tamworth, å sin sida, befinner sig i andra änden av tabellen, en enda poäng ovanför nedflyttningsstrecket.
Fyra klubbar skall göra upp om den andra uppflyttningsplatsen. Och i nuläget är det Wimbledon, Luton, Wrexham och Fleetwood T som innehar de positionerna. De två förstnämnda börjar kännas klara för detta kval, medan de andra två har framförallt Kidderminster och York att tampas med.

League two
Ledande Chesterfield fick stryk mot Hereford, i helgen. Trots detta är man nästan helt klara för uppflyttning. Med bara 5 matcher kvar har man 12 poäng tillgodo ner till de platser som inte garanterar direktuppflyttning. Övriga två direktplatser samt kvaplatserna är det mer jämnt kring. Åtminstone 9 lag är inblandade, och det blir ett intressant slutrace.

League one
Brighton kan snart skriva The Championship på sina visitkort. Manager Gus Poyet har tagit laget till ett kalasläge, med bara sex matcher kvar. Avståndet ner till tredjeplacerade Huddersfield är 13 poäng, med en match mindre spelad. Uruguayanen Poyet har verkligen fått fart på sin tränarkarriär. Och vi som minns honom från planen i Chelsea och Tottenham kan snart se fram emot att träffa honom i näst högsta serien.
Southampton ligger på andra plats, med samma poäng som trean. Dock 2 matcher mindre spelade, och det verkar som om den klassiska rödvita klubben från södra England snart har hoppat upp ett snäpp. Och visst hör man hemma i alla fall i The Championship? Med legendarer som Matthew Le Tissier så tycker jag att man är självskriven.
Plymouth är snart avsågade i botten (och har ekonomiska problem att addera till det), men i övrigt en ganska öppen affär, i kampen för nytt kontrakt.

The Championship
Serieledande Queens Park Rangers fick i och för sig stryk borta mot bottengänget Scunthorpe. Men man är ändå verkligen i vinnarhålet, och det känns som om Loftus Road blir Premier League-arena, nästa säsong. I övrigt väldigt öppet i kampen om direktuppflyttning och kvalplatser. Det enda vi kan sluta oss till är väl att Leeds gärna ser att Millwall missar kval. De vitklädda från Leeds har fått en riktig mardrömsmotståndare i South Bermondsey-klubben. Och i helgen vann 'Wall det heta och slutsålda mötet på The New Den, med 3-2. Bloggen har polare och bekanta som var på plats, och förhoppningsvis kan vi få lite rapportering från någon av dem, senare. Enligt sms-kontakt så var det i alla fall jävligt hög stämning i ett sommarvarmt London. Vi är avundsjuka, typ.
I botten ser nu Sheffield U nu ut att tvingas ner i League one. The Blades har 7 poäng upp till säker mark. Crystal Palace, på platsen alldeles ovanför strecket, har 5 pinnar till närmast jagande lag.

Premier League
PL har ju en del hängmatcher från tidigare under säsongen. Det gör ligan lite hackad. T.ex. spelar Liverpool och Man City imorgon. Den som har störst press på sig är väl ändå City. Speciellt som samtliga övriga i topp 5-gänget vann sina matcher i helgen. Värt att notera där är bland annat att Jens Lehmann gjorde comeback i Arsenal-målet. Det laget har haft svajiga målvakter ända sedan David Seamans hästsvans blev lite för lång, känns det som. Och att man nu har Lehmann som sista utpost känns inte direkt klockrent.
Bottenstriden blir en riktig jäkla rysare. De
n kommer nog att avgöras i sista omgången och det kan säkerligen bli så lite som målskillnad som avgör till slut. Birmingham har lite läge att göra något, i och med sin hängmatch. Men inget är klart, och vi kan vara säkra på att det svettas ymnigt i många styrelserum, runt om i Premier League. Skillnaden i intäkter är enorm, och många är de klubbar som aldrig tar sig upp igen, när de väl har åkt ur.

Här har ni, förresten, en bra länk för att se regler kring upp- och nedflyttningar i de olika serierna.

Inga kommentarer: