TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 7 april 2011

Waddup?

Ömsom vin, ömsom vatten. De kvarvarande Premier League-lagen fick ett par olika upplevelser, i veckans Champions League.
Tottenham Hotspur gick på en riktig nit, när man tog sig an Real från Madrid. Ett av tidernas mest framgångsrika lag gjorde processen kort med CL-nykomlingarna från London. 4-0 till spanjorerna, och den kvartsfinalen är signerad, förpackad, levererad och klar.

I det engelska stormötet mellan Chelsea och Manchester United så var det både jämnare och mer osäkert. Både inför, under och efter matchen. United gjorde det som United gör bäst: kontrade, höll nollan, gjorde mål och vann. Chelsea försökte och skulle mycket väl ha kunnat få både poäng och domslut med sig. Men nu har man en tuff uppgift i returen på Old Trafford. Men matchen lever och de blå lär ställa upp mer offensivt nästa gång.

Joey Barton kommer att vara kapten för sitt Newcastle, när ordinarie lagkaptenen Kevin Nolan är avstängd. Ett inte helt okontroversiellt beslut, som manager Pardew försvarar med att Barton har både mognat och lugnat sig. Fan tro't.

Många frågar sig vad som överhuvud taget kvalificerar West Hams Avram Grant för ett tränarjobb. Elaka tungor pratar om att kontakter, kontakter, kontakter är enda anledningen. Han har ändå gjort sig en karriär, måste sägas. Och israelen var bara en match ifrån att ta den efterlängtade CL-bucklan till Stamford Bridge, som tränare för Chelsea.
Nu är Grant i alla fall avstängd i två matcher, efter att ha varit väldigt kritisk mot domaren i samband med West Hams möte med Stoke. Grant får nog vakta sin tunga framöver, och ta fram alla de kunskaper han har(?), i Hammers kamp för nytt kontrakt.

På TLC är vi inte direkt kunniga inom eller intresserade av basket. Men att en av de största spelarna, LeBron James, köper in sig i Liverpool måste vi ändå kommentera. Det om något är väl ett exempel på att stålarna i sportens värld är helt galna. För inte handlar det väl om välgörenhet och genuin passion?
Mycket riktigt så kommenterar James det hela med att: "Det här är en perfekt möjlighet för mig. Så snart jag började spela i NBA så blev jag också affärsman.".

Viasat Fotboll och Sport marknadsför nästa vecka som Superveckan. Man brukar ju säga att det finns 3 olika sorters lögner: Lögn, förbannad lögn och reklam. Men den här gången känns det ändå som att det finns substans bakom påståendet Supervecka. Eller vad sägs om tv-sändningar som:
  • Liverpool-Man City, måndag 11 april.
  • Man-City-Man Utd i FA-cupens semifinal, lördag 16 april.
  • Arsenal-Liverpool, söndag 17 april.
Det är stormatcher på gång, och en hel del toppstrider som kan få avgöranden här.

Inga kommentarer: