TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 26 april 2011

Uppe i det ljusblå?

Ja, Man(chester)cini City kan verkligen blicka ut mot kontinenten. För nu är kvalplatsen till nästa års Champions League nära.

Mancini är väldigt nöjd med anfallsduon Marion Balotelli och Edin Dzeko. Dzeko avgjorde ju gårdagens match mot Blackburn med matchens enda mål i 75:e minuten. Detta efter att bara ha varit på planen någon minut.
Kommande match mot Tottenham har ju ett tag sett ut att bli helt avgörande i CL-jakten, men den har kanske inte samma vikt nu. Vi får se. Lag har vikit ner sig i dessa situationer, tidigare.

Blackburn hade verkligen, verkligen behövt poäng igår. Gärna tre. Nu befinner man sig istället bara en poäng ovanför nedflyttningsplatserna. I det getingboet (klyschornas klyscha) som vi kallar nedflyttning surrar det rejält nu. Som jag skrev härom dagen så är det den delen av tabellen som känns mest spännande.
Blackburns ägare har lovat att manager Steave Kean sitter säkert, vad som än händer. Man vädjar också om supportrarnas förtroende och säger "Kolla var vi befinner oss om ett år". Lurigt uttalande ifall motståndet heter Coventry och Barnsley nästa år, istället för Manchester United och Liverpool...

På tal om att vika ner sig i bra lägen: QPR tappade poäng igår och har nu sex pinnar ner till tredjeplacerade Cardiff. Lyfte vi på hatten lite tidigt? Äsch, inte skall väl de missa på målskillnad...?
Man har 13 mål och 6 poäng tillgodo, två matcher kvar. Men tvingas hålla champagnen kyld ett tag till, efter att Hull kvitterade till 1-1, rätt sent i matchen.
De blåvitrandiga supportrarna från London hade tydligen tagit TLC på orden, och segerdansade redan på läktarna. Den feta damen hade bara värmt upp, så dags.