TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 30 april 2011

Kvalklart

Blue Square Premier
Kvallagen är klara och lottade emot varandra. Bookmakers har redan nu sett drömfinalen: Luton-Wimbledon. Först skall dock semifinalerna spelas och det blir torsdag den 5 maj då Wrexham tar emot Luton i första matchen.
Dagen efter möter succénykomlingen Fleetwood Town det lag som under stora delar av säsongen varit serieledare, Wimbledon.
Returmatcherna spelas 10-11 maj.
Finalen spelas den 21 maj i Manchester.
Hur går det då? På pappret ser det ut som att engelska bookmakers får rätt. Starka lag. TLC sticker upp ett varningens finger för Wrexham. Den walesiska klubben under ledning av gamla storspelaren Dean Saunders är inte bara ett klassiskt kultlag man är dessutom heta för tillfället. Jag lämnar dock spekulationerna åt sidan en stund och inser att något av fyra lag nästa säsong spelar i Football League. Det blir en klassisk klubb som tar den platsen. För jag räknar faktiskt inte med Fleetwood Town. Eller?

League Two - i övrigt

Stockport som under flera omgångar denna säsong varit Football Leagues sämsta klubb är nu det på riktigt. Klubben blev idag klar för nedflyttning och spelar nästa säsong i BSP. Förlust idag borta mot Crewe med 2-0 i en match där skyttekungen och blivande (???) skytteligavinnaren Clayton Donaldson levererade sitt 27 mål för säsongen för sitt Crewe. Han strödde kilovis med salt i Stockport-såren.
***
Chesterfield och Bury är klara för uppflyttning. Den sista direktuppflyttningsplatsen är fortfarande obokad. Det är dock Wycombe som värmer upp sätet. Vinst borta mot svåra Bury med 3-1 där man vände underläge är ett starkt bevis på att Wanderers är redo för League One igen. Men inte riktigt. Först måste man vinna sista matchen hemma mot Southend. Seger är förstås bäst men man kan alltid hoppas att jagande Shrewsbury med en poäng mindre förlorar sin sista match hemma mot Oxford. Idagsläget ser det inte ut så heller. Därmed är dramatiken ett faktum. Shrewbury vill upp men kan i värsta fall få kval. Ett kval där man isåfall får spela mot redan kvalklara Accrington Stanley plus två andra lag. Det står idag mellan Torquay och Stevenage och med en uppstickare i Gillingham. Trion har samma poängskörd. Glödhet sista omgång utlovas.

Matematiken emot Port Vale

League Two
Nio mål i en match. Hockey? Nä, utskåpning på Burslem Park. Port Vale hade idag lekstuga med 7-2 i en match där hemmalaget hade två hattrickskyttar i Louis Dodds och Justin Richards. Trots storvinsten så måste Vale förlita sig på matematiskt mirakel för att lyckas nå play-off. Torquay, Stevenage och Gillingham måste isåfall allihop förlora i den sista omgången medan Vale är tvungna att vinna med 17 mål....
Det är 10 baljor mer än idag. Hoppet är därmed kört. Man får leva på denna segern idag.

Daggers har hoppet kvar i botten

League One
Dagenham & Redbridge är den enda klubben under nedflyttningsstrecket som även nästa säsong kan spela League One-fotboll. Detta efter att man idag besegrade Carlisle med 3-0. En poäng upp till säker mark. Vinst i sista matchen medan Walsall förlorar är ett drömscenario ur Daggers-ögon sett. Dag & Red lever på hoppet. Det är något som inte Bristol Rovers, Plymouth eller Swindon gör. Trion spelar nästa säsong i League Two. Tufft scenario för alla tre klubbarna. Plymouth speciellt som åker ur en serie för andra året irad. Swindon spelade så sent som för ett år sedan kvalfinal till Championship medan Bristol Rovers till och med satsade stort på uppflyttning. Det blir uppenbart inte alltid som man tänkt sig.

Fördel Saints

League One
Det är stekhett i toppenstriden och om den sista direktbiljetten till Championship. Detta efter att dagens matcher för de bägge utmanarna slutade med seger. Southampton gjorde sitt borta mot Brentford då man vann med 3-0. Just då höll Saints tummarna för att sydkustkollegan och serieledarna Brighton skulle slå Huddersfield. Så blev det aldrig. Daniel Ward gjorde segermålet 3-2 i den sista minuten och nu, med en match kvar av säsongen, lever hoppet om uppflyttning för Huddersfield. Det är dock Southampton som idag har fördel och har störst chans till avancemang. Saints har en match mindre spelad och även bättre målskillnad. Plymouth borta och Walsall hemma för Saints medan Huddersfield tar emot Brentford i den sista omgången. Två klassiska klubbar i jakten på uppflyttning. Räkna med nervthriller.

QPR seriesegrare

The Championship
Ja, då var det klart då. QPR vann idag serien och samtliga tre lag i botten blev idag klara för nedflyttning. Queens Park Rangers 2-0-seger borta mot Watford betydde att man är ohotade med en omgång kvar av säsongen. För Sheffield United, Scunthorpe och Preston är det sämre. Trion är nästa säsong League One-klubbar. Givetvis är det störst ridå i Sheffield United som absolut inte räknat med en sådan här fiaskosäsong. Likadant med Preston som tidigare säsonger varit starka. Dessutom ser play-off matcherna intressanta ut. Idagsläget Cardiff, Swansea, Reading och Nottingham Forest. Leeds kan ta den sista kvalplatsen från Forest men bara om man vinner sin sista match med mer än sex mål samtidigt som Forest förlorar.
TLC passar på att lyfta på kepsen för QPR. Rangers säsong har varit magnifik. Neil Warnocks grabbar har visat att den klassiska Londonklubben fortfarande kan.

Playoffs missed

Var på plats på The New Den när Millwall idag spelade bort sig från playoff-chanserna. Eller de spelade knappt alls. Ett väldigt svagt hemmalag var aldrig ens nära att störa gästerna från Swansea.
Bristen på några som helst intentioner från innermittfältet skulle jag säga blev lejonens fall.

Bra väder hur som helst. Och det hela avslutades med en gammal, hederlig pitchinvasion. Bra så.

Nu pints på stamhaket i Victoria.

TLC informerar

Blogger.com har ännu en gång ställt till problem för bloggen. Denna gång är det Huckerbys stryktipsrad som inte låter sig publiceras på grund av tekniska fel. TLC ber sina läsare om ursäkt för detta och hoppas att liknande problem inte inträffar i framtiden.

Match day.

Vaknar just upp i ett soligt London. Skall ner och köpa några tidningar och en bra kopp kaffe.
Matchdag idag, och vi styr vår färd ner mot South Bermondsey, i eftermiddag. Millwall skall försöka haka på och kanske till och med gå upp på kvalplats.
Efter den matchen gör vi ett seriöst försök att ta oss upp till och in på Stamford Bridge.

Pillar in detta inlägg från iphonen, på hotellets nätverk. Skall försöka skicka upp en rapport ikväll också.

Vi hörs!

fredag 29 april 2011

Kritiserad domare ifrågasätts på nytt

The Championship
Swansea kämpar om direktuppflyttning till Premier League. Millwall kämpar för en kvalplats dit. Imorgon möts klubbarna på The Den i en match som kommer att betyda allt för bägge klubbarna. I fokus kan en ung domare komma att stå. Den 26-årige domaren Michael Olivers har blivit utsedd till rättsskipare i matchen. Detta oroar Swanseas manager Brendan Rodgers som tror att domarens orutin och ålder kan komma att få matchen dit han inte vill ha den. Till Millwalls favör. Millwalls publik kommer göra allt för att skapa en ogästvänlig ljudkuliss och en sådan miljö kan komma att bli ridå för unge Oliver. Oliver som fick emotta mycket kritik av Mark Hughes efter Fulhams match mot Wolverhampton häromsistens blev petad från Premier League denna helg. Imorgon kan han komma att stå i rampljuset igen. Frågan är om han pallar trycket?

Monarki + fotboll = sant

Den gode D-Day skrev innan att TLC är fel forum om du är ute och fiskar information angående det bröllop som snart stundar i England. Har har rätt. TLC har dock snappat upp en sak som är fotbollsrelaterad i ämnet. Britterna älskar ju två saker; kungahuset och fotboll. Vad gör man då? Jo, man slår ihop de bägge ämnena till ett. Supporterklubbar med lojalistiska värderingar har den senaste tiden tryckt upp souvenirer med William och Kate som motiv. Storsäljaren just nu är halsduken. Bara i Storbritannien. Bara där.

Rangers får Europaböter

Glasgow Rangers reste till Eindhoven för mötet mot PSV. Deras supportrar följde efter och ställde till med scener på läktarna. Såpass allvarligt att UEFA idag bötfäller den skotska storklubben med 40,000 Euro och en bortamatch utan medrest publik. Klubbens supportrar gjorde som sin vana trogen att sjunga sekteristiska sånger, d.v.s sånger om katoliker och påven. Ett rätt kännbart straff för en klubb vars supportrar brukar få med en och annan sång om just detta i den skotska ligafotbollen. Nu var inte detta skotsk ligafotboll. UEFA som uppenbarligen har dålig insyn i den skotska fotbollen hörde och såg själva beteendet och fattade snabbt beslut. Ärendet sägs vara extra känsligt i ett UEFA där flera ledarfigurer är praktiserande katoliker. President Platini och hans generalsekreterare Infantino gillar naturligtvis inte att någon sjunger illa om deras religion och påve. Detta är dock inte första gången Rangers har bötfällt genom åren i Europa. Man har till och med gått och blivit ett svart litet får i Europa efter att ha ställt till med liknande scener samt våldsaktioner under 2000-talet. 40,000 i böter svider lite extra i tider då Rangers ekonomi inte är den bästa. Där går man miste om en spelare eller en månadslön till El Hadji Diouf.

Nidvisor ifrågasätts

Manchester Citys supportrar har sedan många årtionden tillbaka häcklat antagonisten United för den flygolycka som man råkade ut för i München 1958. Sångerna har varit många och den nya generationen supportrar har tagit det till en nivå som nu fått ägaren Khaldoon Al Mubarak att ryta till. De senaste matcherna har sångerna varit många där man hånat United. Till Daily Mail säger han att klubben kommer att vidta alla åtgärder för att få stopp på nidvisorna. Klubbens manager Roberto Mancini har även han tagit avstånd från sina supportrars beteenden. Samma tongångar höjs nu på andra ställen i England där exempelvis Leeds vill att polis och klubbar tar tag i personer som sjunger nedsättande om de två Leeds-supportrar som knivskars till döds i Istanbul i matchen mot Galatasaray. Olika supporterforum på Internet menar på att ifall klubbar skall bestämma vad och hur supportrarna skall sjunga så kommer kulturen på läktarna snart att dö ut. Samtidigt som TLC tycker det är mycket smaklöst att sjunga liknande visor så kan man även tycka att det finns annat som en ägare borde bry sig om. Exempelvis att anställa en manager som kan få fart på det lag som är fullproppat av spelare som egentligen, med bra coaching, skulle kunna vinna det mesta i England och i Europa.

Vem är vem i Madrid?

Kommentatorn och f.d fotbollsspelaren Andy Townsend berättar idag för Daily Mail att han attackerades på en restaurang i Madrid av en mycket aggresiv Real Madrid-supporter. Supportern misstog Townsend för domaren Wolfgang Stark. En skärrad Townsend blev utledd från restaurangen av en kypare efter att flera andra gäster även tagit fel på Townsend. Avdelningen "Lika som bär" är inte alltid en rolig jämförelse. Townsend befann sig på fel plats vid fel tidpunkt i ett scenario som hade kunnat sluta riktigt jobbigt. Idag är brittisk media aningen syrlig då man ställer sig frågande vilket som är värst, att bli utsatt för aggressiva påhopp på en restaurang eller vara identiskt lik med en tysk...

Skvaller, rykten och annat nonsens

Tottenham är redo att öppna upp stora plånboken och köpa anfallaren Asamoah Gyan från Sunderland. Det uppger idag The Sun.
***
Även Liverpool ser om sitt anfall och riktar blickarna mot Italien. Daily Mirror berättar idag att Napolis argentinske anfallare Ezequiel Lavezzi snart kan komma att få Anfield som ny arbetsplats.
***
Manchester City och Carlos Tevez dras åt olika håll. Managern Roberto Mancini berättar idag för Daily Mirror att även om klubben tar sig till en Champions League-plats så är ändå Tevez framtid osäker.
***
City skulle kunna komma att ersätta Tevez med en fransman. Paris Saint Germains 17-åriga talang Jean-Christophe Bahebeck är free transfer till sommaren och anses av många som "den nya Anelka". Det meddelar idag The Sun. City har dock konkurens av Chelsea i jakten på anfallstalangen.
***
Everton och dess manager David Moyes är redo att forma om klubbens offensiv och har Readings anfallare Shane Long högst upp på önskelistan.Long skulle komma att kosta sex miljoner pund vid en övergång, rapporterar idag Daily Mail.
***
Den 23-årige Den Hagg-mittfältaren Timothy Derijck kan bli manager Owen Coyles första sommarvärvning. Belgaren är enligt Daily Mail bara en signatur ifrån ett kontrakt med Bolton.
***
Norwich City går in i slutspurten för att knipa en direktuppflyttningsplats och passar även på att göra en stor förfrågan. The Canaries har erbjudit Millwall två miljoner pund för skyttekungen Steve Morison. Det uppger idag Daily Mail.
***
15 poängs avdrag kommer QPR få om man förlorar Alejandro Faurlin-tvisten. Det rapporterar idag The Sun som även skriver att play-off matcherna skjuts upp tills det att problemet är löst.
Rangers anklagas för att ha undanhållit information om tredjeparter i samband med att mittfältaren Alejandro Faurlin kontrakterades 2009, dessutom så anklagas klubben för att ha använt sig av en otillåten agent.
Cardiff och Norwich håller idag alla tummarna på att QPR förlorar tvisten vilket kommer innebära att duon tar klivet upp i Premier League.

Neil Shipperley

Det är inte många spelare nuförtiden som tar klivet upp från akademin och in i Chelseas A-lag. Neil Shipperley är en av få som gjort resan. Född 1974 i Chatham och son till den legendariska Charlton-mittbacken Dave Shipperley. Neil hade därmed fotbollen i blodet och goda förutsättningar. Att han sedan var gänglig och stark gjorde inte saken sämre. Han debuterade i A-laget säsongen 1992/93 och gjorde samma säsong tre matcher. Under åren i Chelsea,1992-1995, skulle det komma att bli 37 matcher och sju mål och hela tiden hård konkurens med anfallskollegorna Mark Stein, Paul Furlong och John Spencer. Just den konkurensen blev för svår för Shipperley som först lånades ut till Watford och sedan såldes till Southampton för 1,25 miljoner pund. Karriären som höll i sig fram till 2007 tillbringades även i klubbar som Brentford, Crystal Palace, Barnsley, Nottingham Forest, Wimbledon och Sheffield United. Då han 2007 avslutade karriären i Brentford hade han under 15 år gjort 447 matcher och 119 mål i den engelska ligafotbollen. Han hade dessutom lagt på sig så mycket i vikt vilket bidrog till lyteskomik från läktarhåll. Den idag 36 år gamla Neil Shipperley håller dock fortfarande på med fotboll. Han är idag manager för Ryman League-klubben Walton CFC.

torsdag 28 april 2011

London calling.



















Den här delen av bloggen drar till London imorgon. Tillsammans med sju, åtta miljarder andra människor. Tydligen är det något slags bröllop som alla skall se på...


När vi bokade tidigt i våras tyckte vi att det var lite svårt att få hotell. Och de som fanns var svindyra. Även det skabbigaste krypin kunde gå loss på över tvåtusen per natt. Anledningen var ju då detta bröllop. Något som jag fick reda på efter att flygbiljetten var betald och hotellet bokat.

Nåväl, nu bär det i alla fall av. Och det finns en del matcher av intresse att styra kosan mot:
  • Millwall - Swansea, lördag 15.00 engelsk tid.
  • Chelsea - Tottenham, lördag 17.30 engelsk tid.
  • Arsenal - Manchester United, söndag 14.05 engelsk tid.
Den första skall vi se. Om tid finnes och priserna är någorlunda rimliga så skall vi försöka med någon av de andra två också.

Pund i plånboken, solsken i blick. London calling. Vi hörs i nästa vecka, med rapport från den engelska huvudstaden. Vill ni veta något om bröllopet så är TLC inte rätt forum, är jag rädd.

White Horse Final

Det var idag för 88 år sedan som den berömda matchen mellan Bolton Wanderers och West Ham spelades. Tidernas första FA Cup final gick av stapeln på Wembley den 28 april 1923 och publiktrycket var stort.
126,000 åskådare hade arrangören räknat med. Allmänheten ville annorlunda och grindarna stod på vid gavel då mer än 200,000 åskådare trängde sig in på arenan. Uppståndelsen och trängseln var så stor att ridande polis fick skingra massorna och matchen fick skjutas upp 40 minuter. Matchen skulle komma att få namnet White Horse Final efter att ett ridande polisbefäl på en vit hingst rensat planene på åskådare som i sin tur fick domaren att blåsa igång tillställningen. Matchen då? Jo, den vann Bolton med 2-0.

Vale-fans manar till bojkott

League Two
En grupp Port Vale-supportrar har startat en kampanj för att bli av med klubbens styrelse.

The Starve Em Out Campaign har sedan man startade lyckats få ihop 1,600 medlemmar. Dessa kommer att bojkotta klubben och inte förnya säsongskortet. En aktion som blir ytterst kännbar i klubbens kassakista och förväntas bli över 400,000 pund minus. Aktionen är tydlig; att göra sig av med ordförande Bill Bratt och hans medarbetare i en styrelse som sedan 2003 gjort mer onytta än nytta. Sex managers har bytts ut, pengar har strömmat ut i svarta hål och organistionen har varit bristande på flera ställen. Dessutom har man misslyckats med att sälja klubben vid flera tillfällen under säsongen. Port Vale var under säsongens första månader en vinstmaskin som under Micky Adams ledning hade direktuppflyttningsposition under flera omgångar. Sedan Adams flyttat till Sheffield så rasade Vale, först till kval och nu till en plats som gör det hopplöst att denna säsong ta sig upp till League One. Nu rasar supportrarna som menar att det är styrelsens fel att klubben inte kommer någonvart.

Initiativtagaren till Starve Em Out, Mark Rutter, säger till BBC Radio Stoke att han förväntar sig mer anhängare. Därmed hänger Bill Bratt och hans styrelse löst.

Non League i siffror

17
Så många poäng kan de redan klara seriesegrarna Crawley komma att vinna serien med denna säsong före tabelltvåan Wimbledon.
***
107
Så många poäng kan Crawley komma upp i. Vinner man den sista matchen för säsongen så har man skrapat ihop denna magnifika poängskörd.
***
0
Målskillnaden som tabelltolvan Mansfield har. Den enda klubben i serien som varken har minus eller plus i målskillnaden.
***
77
Antalet poäng som skiljer seriesegraren Crawley och Jumbon Histon åt.
***
56
Antalet mål som tabelltrean Luton gjort på hemmplan denna säsong. Tillsammans med Crawley bäst i serien.
***
12
Antalet oavgjorda hemmamatcher som Grimsby spelat under säsongen. Mest i serien.
***
2
Antalet bortamatcher som Southport vunnit under säsongen. Klart sämst i serien.
***
36
Antalet mål som Crawley skyttekung Matt Tubbs gjort under säsongens 45 matcher. Enastående, klass och stilfullt.

Den lilla giganten

Då Linfield vann guldet i måndags så var det femte gången under sex år och det 50 guldet sedan grundandet för 125 år sedan. Det låter därefter. Pompa och ståt. Stil och klass. Verkligheten är annorlunda i en liga som knappt håller League One-klass och som kan mäta sig med Allsvenskan. Fotbollsmässigt har man därför inte mycket med sina lojalistiska broderklubbar Rangers och Chelsea att göra. Det skulle väl isåfall vara antalet medaljer. Där konkurerar man med Rangers. Ett Rangers som förvisso själva kommer från en liga som inte rosat den internationella scenen.

Fitton flyr ett sjunkande skepp

League One
Swindon Towns ordförande Andrew Fitton har fått nog. Han lämnar det sjunkande skeppet Swindon då två matcher av säsongen återstår. Fyra dagar efter att det stod klart att Swindon nästa säsong spelar i League Two så meddelade Fitton idag att hans framtid inte längre finns i Wiltshireklubben. Fittons ersättare blir direktören Jeremy Wray.

Fittons motivering till uppsägningen är tidsbrist. Det uppger han för BBC Wiltshire. Tidsbrist? Han har haft hela säsongen på sig att ta hand om en klubb som förra året kvalade upp till The Championship. Fast då fanns å andra sidan Charlie Austin och Billy Paynter i truppen. Två spelare som hade klubben på sina axlar. Då dessa försvann så rasade hela klubben.

Fitton hade kunnat balanserat upp klubben på de pengar man fick av försäljningarna. Om han haft engagemang och vilja. Det hade han inte. Han skyller istället på "tidsbrist". De första att fly ett sjunkande skepp är råttorna...

Back in business

Oj, då. Redaktören är tillbaka efter tre veckors frånvaro. Han har gått miste om mycket under tiden. Så mycket på den engelska fotbollsfronten att det är på gränsen till skamligt. Samtidigt är även jag förtjänad av att vila anglofilhjärnan ett tag. Gjorde det som sagt i tre veckors tid som innehållit allt från utlandsresa, sjukt barn och andra privata angelägenheter i tider då deklaration är ett starkt ord. Men, men, jag är tillbaka och skall försöka komma in i matchen så gott det går. Får även passa på att tacka mina medskribenter som gjort ett storstilat arbete under min frånvaro. Bra texter och spel. Precis som TLC skall vara.

onsdag 27 april 2011

Dagens lästips.

Det handlar om Brighton Albion och deras manager Gus Poyet, som ju är klara för The Championship, nästa säsong.

Intressant läsning och kul med en "ny" manager som dessutom verkar vara en sympatisk herre. Man tror mycket på sin klubb och ligger tidigt ute för att förbereda sig för den bättre och tuffare andraligan.

No pain, no gain.

Maybe that's why Bury gained promotion? Bury tog sig via 3-2-seger mot Chesterfield upp till League one. Men det kostade på. Burys målvakt Cameron Belford fick sig en snyting av en inrusande motståndarsupporter, efter att ha släppt in ett mål. Mer att läsa här.

Man får förmoda att supportern har sett sin sista match. Och att Cameron Belford kan ta den smällen, med tanke på att det blev Bury, och inte Chesterfield, som tog steget upp.

tisdag 26 april 2011

Uppe i det ljusblå?

Ja, Man(chester)cini City kan verkligen blicka ut mot kontinenten. För nu är kvalplatsen till nästa års Champions League nära.

Mancini är väldigt nöjd med anfallsduon Marion Balotelli och Edin Dzeko. Dzeko avgjorde ju gårdagens match mot Blackburn med matchens enda mål i 75:e minuten. Detta efter att bara ha varit på planen någon minut.
Kommande match mot Tottenham har ju ett tag sett ut att bli helt avgörande i CL-jakten, men den har kanske inte samma vikt nu. Vi får se. Lag har vikit ner sig i dessa situationer, tidigare.

Blackburn hade verkligen, verkligen behövt poäng igår. Gärna tre. Nu befinner man sig istället bara en poäng ovanför nedflyttningsplatserna. I det getingboet (klyschornas klyscha) som vi kallar nedflyttning surrar det rejält nu. Som jag skrev härom dagen så är det den delen av tabellen som känns mest spännande.
Blackburns ägare har lovat att manager Steave Kean sitter säkert, vad som än händer. Man vädjar också om supportrarnas förtroende och säger "Kolla var vi befinner oss om ett år". Lurigt uttalande ifall motståndet heter Coventry och Barnsley nästa år, istället för Manchester United och Liverpool...

På tal om att vika ner sig i bra lägen: QPR tappade poäng igår och har nu sex pinnar ner till tredjeplacerade Cardiff. Lyfte vi på hatten lite tidigt? Äsch, inte skall väl de missa på målskillnad...?
Man har 13 mål och 6 poäng tillgodo, två matcher kvar. Men tvingas hålla champagnen kyld ett tag till, efter att Hull kvitterade till 1-1, rätt sent i matchen.
De blåvitrandiga supportrarna från London hade tydligen tagit TLC på orden, och segerdansade redan på läktarna. Den feta damen hade bara värmt upp, så dags.

söndag 24 april 2011

Andraligan lever.

Ja, i alla fall om vi tittar på den sista platsen som handlar om kval upp till Premier League. Tre lag har 66 poäng, ett har 64 och ett har 63. I nuläget håller Nottingham den sista kvalplatsen på målskillnad. 3 matcher kvar att spela och vi ser med spänning fram emot denna slutkläm.

TLC lyfter i alla fall på hatten för Queens Park Rangers och gratulerar i förskott till en plats i högstaligan. Vi vågar göra det med nio poäng kvar att spela om. QPR har nämligen åtta poäng ner till jagande Cardiff, på tredjeplatsen.
De tvärrandiga från London har gjort en mycket stark säsong. Med Abdel Taarabt som den klarast lysande stjärnan så har manager Neil Warnock spelat bra fotboll och varit ganska överlägsen de konkurrerande lagen.

Vi lyfter inte på hatten för Sheffield United. Snarare kan vi snart beklaga degraderingen till League One. De rödvita från stålstaden åker med all sannolikhet ner.
Men publiken kan ändå se fram emot heta matcher nästa år, i så fall. I League One kommer man nämligen att stöta på sina bittraste rivaler; ugglorna från Sheffield Wednesday.
Där kan vi snacka stormatch i en tredjedivision. Och något som kan vara väl värt en resa till Sheffield, för den anglofile.

Avgjort i toppen? Osäkert i botten!

Man börjar höra krav på förändring, och på vissa håll till och med avgång. Klart är i alla fall att Wenger och hans Arsenal nu är borta från titelracet, i och med dagens 2-1-förlust mot Bolton. Johan Elmanders lag gjorde segermålet sent i matchen, och lyckades vinna mot ett Arsenal som pressade på ordentligt i andra halvlek.
I princip återstår nu bara Chelsea som kan hota Man United i toppen. Och även för The Blues ser det tufft ut. 6 pinnar upp, 12 kvar att spela om.

Ett par steg ner så ligger Manchester City plötsligt i vinnarhålet, när det gäller den sista CL-platsen. Detta eftersom att Tottenham inte lyckades hålla undan hemma mot West Brom, igår. Matchen slutade 2-2 och Roy Hodgson verkar nu ha klarat kontraktet i sin nya klubb.

Också Blackpool lyckades gneta sig till en pinne igår, hemma mot Newcastle. Poängen innebär att man ligger ovanför nedflyttning, tack vare målskillnad. Men Wolves med en match mindre spelad har chansen att gå förbi.

Överhuvud taget så är det kring nedflyttningsstrecket som den stora dramatiken kommer att utspela sig, de sista omgångarna. 5 lag, kanske 8, är direkt inblandade. Tre skall ner en division. Och det stora när det gäller skillnaderna i division är som alla vet pengar.
Det är så enorma summor det handlar om. Och att gå ner en serie med Premier League-löner och allt vad det innebär kan ta kol på en klubb. Av de inblandade klubbarna gissar jag att degradering vore ekonomiskt värst för West Ham, Blackburn och Birmingham. I den ordningen. Speciellt då West Ham, som vi vet har spenderat stora pengar på värvningar, och man har dessutom betalat bra löner till värvningar som inte alls har levererat. Och så skall man ju in på ny arena framöver. Klassisk klubb - moderna problem.

torsdag 21 april 2011

Delad pott, delad huvudstad.

Oj, oj, oj. Jag kan nog inte sammanfatta dramatiken, farten, spänningen, matchen på White Hart Lane igår kväll, bättre än så. Man kan knappast kalla Tottenham och Arsenal för bröder, men man delade i alla fall broderligt på poängen.
Mest jubel över det? Sannolikt i Manchester, där United var glada att Arsenal inte hakade på ordentligt, och där City log brett eftersom att Spurs inte förmådde hämta in trepoängs-försprånget upp till fjärdeplatsen. City fortsatt i förarsätet i jakten på Champions League-plats alltså, och man har två poäng till godo.

Derbyn i norra London är numer nästan alltid en garanti för mål och rolig fotboll. Matcherna vänder, mål rullar in åt alla håll och det går med en väldig fart. Lite annat än tiden då man pratade om Booooooring Arsenal. Eller som när Mourinho anklagade Spurs och managern Martin Jol för att ha "parkerat en buss framför målet", i en drabbning mellan Tottenham och Chelsea, för några år sedan.

Tittar vi på laguppställningarna så är det i och för sig lätt att förstå varför det blir som det blir. Van Persie, Wilshere, Walcott i rödvitt. Modric, Bale, Lennon i liljevitt. Klart att det blir mål och går undan.
Arsene Wenger vägrar att ge upp titeldrömmen. Trots att Arsenal sladdar 6 poäng efter United och man bara har 15 kvar att spela om, så säger fransmannen att det är helt öppet. Nja, säger TLC. Du får nog ladda om krutet i kanonerna till nästa år, Arsene.

Harry Redknapp, å sin sida. Han har, om inte problem, så i alla fall saker att tänka på när det gäller Tottenhams anfallsbesättning. Rafael van der Vaart är den målfarligaste han har nu, och holländaren är ju mittfältare, om än en extremt offensiv sådan.
Tittar man på anfallarna och deras målskörd så är den minst sagt skral: Roman Pavlyuchenko har gjort 7 i Premier League, Peter Crouch 4, Jermain Defoe 2(!), och Robbie Keane hann med 0 (noll), innan han lämnade för West Ham. Det kommer hända grejer på transfermarknaden i sommar, var så säkra.

I en annan del av London spelade Chelsea igår. Man slog tillbaka Birmingham med 3-1. Svenskintresse i den matchen: Sebastian Larsson gjorde mål på straff. Flourent Malouda gjorde två mål för Chelsea, och såg till att de blå befinner sig på samma position som Arsenal; sec pinnar efter United. Chelsea håller dock andraplatsen i kraft av bättre målskillnad (2 plusmål mer).

Jag vill slutligen be om ursäkt för den skrala uppdateringen, senaste dagarna. Resa och jobb har satt stopp för det hela. Vi tar igen det nu i påskhelgen istället!

söndag 17 april 2011

Hett även vid sidan om

Det var inte bara på planen som det var hett. Även de båda managerna rök ihop efter Liverpools kvittering som ni kan se på filmen nedan

Allt hände på slutet

i eftermiddagens match på Emirates mellan Arsenal och Liverpool. Efter 90 minuter stod det fortfarande 0-0 efter en match där Arsenal precis som vanligt haft mycket boll men skapat få chanser. På grund av en otäck skada på Jamie Carragher lade domaren till hela 8 minuter. Efter 96:30 kommer Cesc Fabregas in i Liverpools straffområde, liten kontakt med Jay Spearing gör att Fabregas faller handlöst och domaren blåser straff....
Robin van Persie satte straffen tvärsäkert och stort jubel utbröt både bland spelare och supportrar. Chansen till ligaguld finns kvar....
Avspel och Liverpool flyttar upp allt och skapar ett visst tryck. Efter en del turer fram och tillbaka får Liverpool en frispark precis vid straffområdslinjen. Ett visst palaver utbryter och det tar lång tid innan frisparken slås. När Suarez väl skjuter är det ingen vidare frispark utan den går rätt i muren och ut mot höger. Där kommer Lucas först till bollen men blir omgående nersprungen av en övertänd Eboué. Viss tvekan innan domaren på nytt blåser straff.
Klockan har hunnit passera 101 minuter när Kuyt lika säkert som sin landsman stänker in 1-1 och det blir helt tyst inne på Emirates.

Arsenal titeldrömmar fick sig en rejäl törn och frågan är om det inte är helt kört efter onsdagens derby mot Tottenham......

lördag 16 april 2011

Oddsa med TLC

Cork körde över Finn Harps med hela 5-0 och gårdagens spel gick in. I dag blir det lite blandade spel från the football league. Samtliga kommer från Expekt.

Antal spel: 84
Snittodds: 1,9244
Träff%: 55,95
Netto: 12,27785 u
ROI: 108,71%

Spel 85
Leeds-Watford
Mitt tips: 1
Odds: 1,85
Insats: 1,5 u

Spel 86
Gillingham-Morecambe
Mitt tips: 1
Odds: 1,65
Insats: 2 u

Spel 87
Rotherham-Hereford
Mitt tips: 1
Odds: 1,75
Insats: 1,5 u

Tippa med TLC

11 rätt förra veckan men tyvärr dålig utdelning eftersom alla stora favoriter vann. Personligen var jag mest nöjd med att min singeltvåa på Hull (enbart streckad till 20%) satt.
Denna vecka hoppas jag på bättre utdelning, jag garderar tre av de fyra största favoriterna och spikar krysset i match 13.
Sen måste jag också skriva några ord om match 2 Birmingham-Sunderland. Betfair värderar Birminghams vinstchans till ca 46% men på de rader som hittills lämnats in på Stryktipset är man streckade till hela 66% dvs ett av de mest överstreckade lag jag någonsin sett på tipset och därför måste krysset med på kupongen.

1 Manchester C-Manchester U 2
Avgörs på Wembley. City blev utspelade av Liverpool i måndags och fick dessutom Tevez skadad. United ångar på och slog ut Chelsea ur CL i veckan. Här tror jag att Uniteds större vana av "stora" matcher avgör. Jag spikar tvåan.
2 Birmingham-Sunderland 1x M
Birmingham behöver poäng och är bättre än tabelläget visar. Jag tror mycket på dem här men eftersom de är så vansinnigt överstreckade så måste krysset med. 1x.
3 Blackpool-Wigan x2
Viktig match i botten. Gästerna har varit lite hetare på slutet medan Blackpool varit usla senaste tiden. Jag tror att Blackpool kommer ligga på nedflyttningsplats efter denna omgången, jag kör på x2.
4 Everton-Blackburn 1x
Fin form hos hemmalaget och ev återkommer ett par spelare från skador. Blackburn har svårt borta och kommer fokusera på försvarsspelet. 1x känns bra.
5 West Brom-Chelsea 1x2
Fin form hos WBA har gjort att man avancerat i tabellen. Chelsea åkte ur CL i veckan och känns just nu rätt svårbedömda. Helgardering får det bli.
6 West Ham-Aston Villa 1
Jobbigt läge för hemmalaget. Jag tror att man tänder till ordentligt och kämpar ner ett bortasvagt Villa. Liten chansning men jag kör ettan ogarderad.
7 Burnley-Swansea 1x2
Svag form hos hemmalaget och riktigt bra hos bortalaget. Swansea har mest kvalité i sitt lag men har åkt på ett par sura bortaförluster på slutet. Kanske sker det igen, jag tar med alla tecken.
8 Coventry-Millwall 1
Bättre spel på slutet av Coventry. Bra form hos Millwall men i dag saknas bäste målskytten Morison plus att Kevin Lisbie är skadad. Jag kör på etta.
9 Hull-Doncaster 1x2
Fortsatt fin form hos Hull, starkt att ta poäng borta mot Swansea. Doncaster har spelat upp sig men har inte riktigt fått med sig de poäng de borde. Här kan veckans stora skräll komma och jag väljer därför att helgardera matchen.
10 Leeds-Watford 1
Två raka förluster för Leeds gör att man kan räkna med ett heltaggat lag i dag. Ev återkommer ett par spelare efter skada. Watfords form är inget vidare och därför spikar jag ettan.
11 Preston-Sheffield U 1
Jumbofinal i championship. Prestons form är riktigt bra och jag tror faktiskt att bortalaget givit upp efter de två senaste förlusterna. Etta får det bli.
12 Reading-Leicester 1x
Superform hos hemmalaget och bara tre poäng upp till andra platsen. Leicester har en grym offensiv men jag tror trots det på max en poäng. 1x.
13 Mjällby-Kalmar FF x
Tung start för Mjällby. Lite bättre för gästerna. Min känsla är att båda lagen är rätt nöjda med en poäng, jag chansar och kör krysset ogarderat.

Topptipset: 2, 1x, 2, 1, x2, 1, 1x och 1x.

Trevlig helg!

fredag 15 april 2011

Oddsa med TLC

Efter en trög start fick Gateshead upp faten i andra och vann till slut lätt med 3-0. Dagens match hämtas från irländska andra divisionen och stänger för spel om ca 30 minuter.

Spel 84

Cork City-Finn Harps
Mitt tips: 1
Odds: 1,57
Insats: 2,5 u
Bolag: Betfair

22 år sedan katastrofen på Hillsborough

Den 15 april 1989 dog 96 Liverpoolsupportrar på Hillsborough i Sheffield i samband med FA cupsemifinalen mot Nottingham Forest.




Fredagsskämt

Fernando Torres misslyckade inledning i Chelsea har gjort att fler och fler skämt på spanjorens bekostnad publicerats på diverse forum och på Facebook.
TLC publicerar här några av godbitarna:

BREAKING NEWS: David Blaines record for doing nothing in a box for 40 days has been broked by Fernando Torres

Torres goes to a library and asks for a book on the net. Librarian says, "It's 12 yards in front of you."
90 minutes later Torres comes back and says, "I can't find it.


Worried about her son, Torres's mum sends him to a careers adviser. All goes well until he asks: 'What are your goals?'

Breaking news - There is a ceasefire in Libya as the UN send in Torres; no shots fired since!!

Roman Abramovich was seen in a London nightclub yesterday taking the team out for a meal to brighten things up after the CL loss to Man Utd. A young spanish girl walks over to John Terry and asks him to sign her arm, she then asks Frank Lampard to sign her left breast. Then she drops her knickers and says to Abramovich "sign this".
He replies "Fuck off, the last time i signed a Spanish cunt, it cost me £50 million"

torsdag 14 april 2011

Och så var det bara ett (engelskt) lag kvar.

England hade 3 lag med i Champions Leagues kvartsfinaler. När vi nu kollar in stundande semifinaler så är det bara 1 lag kvar. Ja, det har i och för sig varit klart i en dryg veckas tid. För ingen trodde väl att Tottenham skulle kunna vända eller ens vara nära Real Madrid, med 0-4 i första mötet?
Och eftersom att Chelsea och Manchester United möttes i en av de andra kvartsfinalerna så stod det ju klart redan där att ett engelskt lag skulle falla bort.

Om vi tittar på de som nu åkte ur, så är det skilda världar. Det ena laget är nöjt med vad man har åstadkommit, man tog sig kanske längre än vad man själva trodde. Det andra laget är grymt besviket efter att, återigen, ha misslyckats att ta sig hela vägen till den buckla som ägaren helst av allt vill åt.

Chelsea siktar alltid högt. Så har det varit sedan den dagen Roman Abramovich bestämde sig för att börja pumpa in rubel-miljard efter rubel-miljard i de blå från London. Klubben har varit väldigt nära att vinna Champions League under den här tiden. Och man har spelat sig till en position som en av Europas stora klubbar. Alltid att räkna med och alltid ett hot i Champions League. Att man i år åker ur "redan" i kvartsfinal kommer att få konsekvenser, räkna med det. Men blir det rätt konsekvenser?
I engelsk media har man förstås dissekerat Chelsea inifrån och ut, de senaste två dagarna. Man skriver om en målvakt som säkert håller några år till. Ett försvar som har förnyats förståndigt, och behållit de som man känner fungerar bra fortfarande. John Terry har tagit sig igenom tuffa tider privat, och har fortfarande hela den blå massan bakom sig.
Nej, problemen börjar högre upp i banan. Man har ett mittfält som inte längre kan styra matcher på det där bestämda och pardonlösa sättet. En Frank Lampard som tar besluten lite för sent. En Essien som inte skrämmer lika mycket längre. Anfallslinjen har två storstjärnor i Drogba och Anelka, som knappast accepterar de andrafioler som de har fått spela på sedan januari. En eventuellt ganska känd värvning i Fernando Torres som ännu inte har gjort ett enda mål.
Att det finns kvalitet i Chelsea går liksom inte att bortse ifrån. Det är bara att titta på truppen och namnen. Men det har inte fungerat som det skall, stabiliteten är borta och oron stiger.

Nystart kanske man inte skall prata om. Men Ancelotti (om han får vara kvar) har att jobba med i sommar. Roman tittar otåligt på.

Tottenham, i en annan del av London. Där är nog minerna lite gladare, trots att resultatet blev detsamma; utslagen i kvartsfinalen och utan någon chans alls egentligen, när Real Madrid stod för motståndet.
Men de liljevita har ändå gjort en med beröm godkänd premiär i Champions League. Många gånger har man räknat bort dem, ja redan i kvalmatcherna mot Young Boys, då Spurs låg under med 3-0 efter typ 20 minuter, i första matchen.
Det har varit målgaranti, underhållande spel, och en ny storstjärnas födelse, i form av Gareth Bale.

Men klubben har också dragit på sig en kostym som kostar. Den kostar så mycket att alternativen de sista två månaderna bara är två. Annars är det dags att köpa en billigare och mindre elegant kostym.
Tottenham måste antingen knipa fjärdeplatsen i ligan, för att garantera CL-spel nästa år. Alternativt tvingas man sälja en eller ett par av sina stora stjärnor. Dels för att hålla ekonomin balans. Dels för att gubbar som Bale och Luka Modric säkerligen har fått upp smaken för den stora europeiska scenen.

Återstår då Manchester United. Tillsammans med Barcelona och Real Madrid utgör de inga stora överraskningar som semifinal-lag. Schalke 04 står för det, helt på egen hand.
Jag blir inte förvånad om Man U står som slutsegrare på Wembley, i maj. Jag blir inte förvånad av någonting när det gäller Alex Ferguson längre. Det är så oerhört imponerande, det han gör med sitt lag år efter år. Hur f-n håller du en snart 38-åring som Ryan Giggs vid liv, med tanke på hur mycket han springer i match efter match. Hur lyckas du motivera en kille som har vunnit allt och spelat i din klubb sedan 1991?
Hur kan du plocka fram nya talanger hela tiden, som "ingen" har hört talas om? Och göra dem till fullblodsproffs med vinna intatuerat på insidan och utsidan ögonlocken?

Hade jag haft en hatt så hade jag lyft på den. Och hade jag haft min bankdosa med mig på jobbet, så hade jag satt besparingarna på United som slutsegrare i CL. Även om en kort kille från Argentina säkerligen har andra planer.

onsdag 13 april 2011

Värdelöst vetande

Det första PL-målet på Arsenals nya magnifika arena Emirates Stadium gjordes av en svensk. Olof Mellberg gjorde 1-0 för Aston Villa i matchen som spelades den 19 augusti 2006.
Mer om Arsenal och Emirates, den tar 60355 åskådare, kostade 390 miljoner pund att bygga och det ursprungliga namnet var Ashburton Grove. Detta ändrades dock när det Dubaibaserade flygbolaget Emirates slantade upp hela 100 miljoner pund i oktober 2004 och köpte namnrättigheterna till den nya arenan.

Enligt uppgift är Peter Crouch en utav bara två spelare sedan PL startades 1992 som lyckats med ett perfect hat-trick dvs ett mål med högern, ett med vänstern och ett med huvudet.
Han lyckades med detta i den tidiga matchen (avspark 12:45) lördagen 31 mars 2007 när Liverpool slog tillbaka Arsenal med hela 4-1.
Samme Crouch gjorde förövrigt 3 mål på 8 matcher för IFK Hässleholm som han var utlånad till under våren 2000.

Jermain Defoe har spelat i två klubbar nere på sydkusten. De flesta känner till hans insatser för Portsmouth men inte lika många känner till att han också spelat i Bournemouth. Säsongen 2000/2001 var han utlånad dit från West Ham och där blev det totalt 19 mål på 31 matcher. Han lyckades även göra mål i 10 raka matcher, en tangering av John Aldridge efterkrigs rekord.

Joe Corrigan är den spelare som gjort flest matcher för England B. Mellan 1978-1981 gjorde han 10 framträdanden i B-landslaget. Som spelare gjorde han hela 476 matcher för Manchester City och i dag jobbar han som målvaktstränare i Hull City.

Preston North Ends hemmaarena Deepdale är världens äldsta arena som fortfarande används kontinuerligt. PNE flyttade dit redan 1878. I dag är Deepdale helt ombyggd och tar nuförtiden in dryga 23000 åskådare.

Dagens garv.

Vi hämtar dagens garv från eminenta (jag ber om ursäkt för att jag tjatar om det, men det är bara så) The Guardian, och deras dagliga rykten:

Shaun Wright-Phillips says apprentices should still be forced to clean first-team players' footwear. "It should still happen because it lets them know that they haven't quite made it yet.", he said, as he frantically buffed Gareth Barry's boot.

The race is on.

Leeds, Nottingham, Millwall, Leicester och Hull. Den kvintetten lär vara de som gör upp om den sista kvalplatsen, i The Championship.
Leeds hade ledningen mot Derby i tre minuter, i gårdagens match. Med två snabba mål vände Derby och vann, samtidigt som man distanserade sig rejält, från bottenstriden.

Crystal Palace lyckades ta en poäng borta mot kvaljagande Leicester, och skapade sig på så sätt ett lite bättre läge mot bottentrion, då både Sheffield U och Scunthorpe förlorade sina hemmamatcher med 2-0. Preston tog en poäng, visserligen, men hade behövt ytterligare två i bortamatchen mot Doncaster. Då hade man kunnat börja ställa frågor på allvar, i kampen för fortlevnad i näst högsta ligan.

I toppen tog både QPR och Cardiff viktiga trepoängare. Detta samtidigt som tredje och fjärdeplacerade Norwich och Swansea spelade oavgjort mot sina respektive motstånd. Oavgjort var överhuvud taget grejen för dagen igår, när samtliga lag i Championship var på planen. Hälften av de tolv matcherna slutade med delad pott.

Absoluta toppen och absoluta botten börjar bli ganska utkristalliserade. Racet kommer med all sannolikhet att handla om sista kvalplatsen.

Om två veckor drar den här delen av bloggen till England. Eventuellt blir det Championship-fotboll live. Speciellt ifall Millwall har något kvar att spela för då.

tisdag 12 april 2011

Oddsa med TLC

Ett supertaggat Liverpool körde över Man City och gårdagens spel satt till ett mycket fint odds.
I dag tror jag på Gateshead hemma mot hopplösa Eastbourne.

Antal spel: 82
Snittodds: 1,9327
Träff %: 54,88
Netto: 9,9529 u
ROI: 107,26%

Spel 83
Gateshead-Eastbourne
Mitt tips: 1
Odds: 1,60
Insats: 1,5 u
Bolag: Expekt

Topptippa med TLC

Inget vidare förra veckan, bara fem rätt och tre missade halvgarderingar.
I dagens svåra omgång tror jag att QPR tar sig samman, att Leeds plockar ner Derby och att antingen Sheffield U eller Hull skräller.

Spelstopp: 20:40

1 Manchester U-Chelsea 1x
United känns hetare för dagen och jag tror man håller undan här utan problem. 1x känns helt rätt.
2 Shakhtar D.-Barcelona x2
Barca har hela 5-1 att gå på efter första mötet. Även om man vilar ett par gubbar så tror jag inte att man förlorar. x2 räcker.
3 Barnsley-Queens PR 2
QPR fick sig en omgång av bottenlaget Scunthorpe i lördags och kommer vara taggade i dag. Taarabt och Helguson återkommer ev och dessutom brukar man ha lätt för Barnsley. Jag spikar tvåan.
4 Derby-Leeds 2
Svårtippad match. Gästerna har mest att spela för och kan få tillbaka ett par spelare. Liten chansning men jag kör tvåan ogarderad.
5 Nottingham-Burnley 1
Två lag med svag form. Forest chans till play off är på väg att försvinna. Jag tror dock att hemmalaget tar sista chansen och kör på etta.
6 Sheffield U-Cardiff 1 2
Frågan är om hemmalaget givit upp efter förlusten i lördags? Cardiff har två raka segrar men har förlorat en del bortamatcher på slutet. Jag chansar med 1 2.
7 Swansea-Hull 1x2
Swansea ångar på i toppen men jag tycker att man blivit för stor favorit. Hull är inte så pjåkiga och kan skrälla här. Jag helgarderar.
8 Watford-Norwich x2
Gästerna ligger fortfarande tvåa i tabellen och nu återkommer viktige Hoolahan. Watford har tappat formen och jag tror de fixar max en poäng. x2 får det bli.

Trevlig kväll alla tippare!

Paying the dues.

Andy Carrol har haft en, om inte tuff, så i alla fall skral inledning hos Liverpool när det gäller målskyttet. Igår började an Operation betala tillbaka. Med två mål och starkt spel var han högst bidragande i det som kollega Huckerby beskrev som en mangling, när Manchester City slogs tillbaka med 3-0.
Jag är böjd att hålla med. Det var ett lag på planen, och Liverpool såg ut som en toppkandidat spelmässigt. Detta med kapten Gerrard sinlinjad för resten av säsongen. Men med en Andy Carrol i slag så kan man kanske ändå vara med och utmana om en CL-plats. Chansen är inte stor, men den finns.

I de ljusblå från Manchester fanns som sagt inte mycket att glädjas åt. Och än värre blev det av att Carlos Tevez tvingades kliva av med skada, tidigt i matchen. Engelska tidningar skriver att det är en "hamstring injury", alltså ett skadat lår, och att argentinaren missar lördagens semifinal i FA-cupen, mot antagonisterna från United.
Manager Mancini tog på sig hela ansvaret för förlusten, och sade att han hade underskattat motståndet. Han avslöjade att han hade begått ett misstag senaste dagarna, men ville inte vara mer specifik än så. En bidragande orsak skulle kunna vara att laget anlände till Anfield bara en timma före kickoff.
City är nu bara tre poäng före Tottenham, i kampen om den sista CL-platsen, med en match mer spelad. Det blir svettigt ända in på mållinjen, gissar vi.

måndag 11 april 2011

Ross County fyller på prisskåpet


Fansen till Ross County är inte vana vid att vinna troféer. Fram tills igår har klubben som bildades 1929 bara bärgat hem 3 stycken, vinnare av tredje divisionen 1998/1999, vinnare av andra divisionen 2007/2008 och vinnare av Scottish Football league challenge cup 2006/2007.
I går var det dags igen, för andra gången blev det seger i challenge cup som spelas mellan lagen i de tre divisionerna under SPL. Finalen vanns med 2-0 mot Queen of the South inför 5124 åskådare på McDiarmid Park som normalt är hemmaplan åt S:t Johnstone i SPL.
Målen gjordes av Andy Barrowman och Iain Vigurs.

Vad händer Rob?















Minns du Robert "Rob" Lee? I så fall förknippar du honom antagligen starkast med Newcastle och deras framgångar under 90-talet. Där var Lee ett viktigt verktyg i manager Kevin Keegans låda. Men redan innan den perioden hade Rob Lee en ganska framgångsrik tid i Charlton Athletic.

Lee kom till Newcastle i början av säsongen 1992-93. Charlton behövde pengar, och man fick erbjudanden från både Middlesbrough och Newcastle. Keegan lyckades dock övertala mittfältaren att skriva på för Skatorna, och ett av argumenten sägs vara att Keegan nämnde att det var lättare att ta sig till London från Newcastle, jämfört med Middlesbrough. Det gäller att veta hur en slipsten skall dras...

Redan första året så blev det uppflyttning till högsta serien, med Newcastle. Och sedan följde ett par framgångsrika år där de svartvita var millimetrar från att vinna Premier League, säsongen 96-97. Newcastle blev kända för sin underhållande fotboll, och Lee var högst bidragande.
När Ruud Gullit tog över som manager så fick Rob Lee allt svårare att ta plats, och han förlorade också kaptensbindeln. Ja, han fick inte ens ett tröjnummer under Gullit.
Detta rättades dock till under Sir Bobby Robson, och Lee fick spela i tröja nummer 37. I ett senare skede rättade en ung Kieron Dyer till det ytterligare, och gav sin sjua tillbaka till Lee.

Säsongen 01-02 så strandade förhandlingarna om nytt kontrakt. Lee ville få det klart tidigt, men ledningen i Newcastle drog ut på det hela. Lee tröttnade och lämnade in en begäran om att få lämna. Derby County tog tillfället i akt och lade vantarna på mittfältaren. Man fick lämna £250 000 i utbyte.

Tiden i Derby blev inte särskilt lyckad, och resan gick vidare till West Ham (som förresten är födelsestället). Inte heller där gick det som man kunde hoppas, och efter provspel hos Oldham och Wycombe, blev det kontrakt i den senare klubben.

Efter två säsonger hos Wycombe så var det dags att lägga skorna på hyllan för gott. En karriär som också inneburit 21 landskamper och två mål var därmed till ända. Rob Lee är än idag ett respekterat namn i Newcastle. Och han kan se tillbaka på en lång och rätt framgångsrik tid inom fotbollen. Även om de där segrarna gick honom precis förbi (han förlorade bland annat två FA cup-finaler med Newcastle).

USA, USA, USA...

Arsenal kommer idag att tillkännage att den amerikanske affärsmannen Stan Kroenke tar över majoritetsägandet i klubben. The Gunners blir därmed tionde klubb i Premier League som har ägarna från utanför England.
Kroenke äger redan ungefär 30% av aktierna men har nu säkrat upp ytterligare 32% vilket sätter honom i total kontroll över klubbens affärer. Till skillnad från när t.ex. Glazers tog över Man U, och drog bort klubben från börsen, så kommer Kroenke att ha kvar klubben och handeln med aktierna där. Säkerligen ett strategiskt beslut som han hoppas skall generera något i form av vinst.

Det spekuleras nu i att Stan Kroenke vill ta över ytterligare 27% av aktierna, från Alisher Usmanov. Och det känns logiskt, för en lekman. Sitter du med 27% som i praktiken ändå inte ger dig någon makt, så är det kanske lika bra att casha in.

Arsenal är en i raden av idrottsklubbar som Kroenke har ägarintresse i. Han har också köpt in sig i St Louis Rams, Denver Nuggets samt Colorado Rapids.

Fotboll är business. Inget nytt med det. Men det är lite knepigt, och jag har full förståelse för de Arsenalsupportrar som känner sig lite vilsna. Som inte vet vad den enskilde supporterns roll i det hela här. Men den bistra sanningen är att du i mångas ögon bara är en kund som kan generera stålar. Klubbkänsla, genuinitet och annat har för länge sedan gått ut bakvägen, från styrelserummen.

Och med det så lämnar vi över från ekonominyheterna för den här gången. Vi lär få anledning att återkomma.

Oddsa med TLC

Arsenal gjorde ingen besviken igår, båda spelen satt och fonden gick fram ca 3,5 u. I dag hugger jag tidigt på Liverpool, hemma på Anfield kan man slå alla lag och oddset känns riktigt bra.

Spel 82
Liverpool-Manchester C
Mitt tips: 1
Odds: 2,596
Insats: 2,5 u

söndag 10 april 2011

Helgen.

Vi är skyldiga er en liten sammanfattning av helgens brittiska fotboll. Så nu åker vi.

Non league
Under denna rubrik kommer vi nästa år inte att hitta Crawley Town. Man slog nämligen Tamworth borta med 3-0 och har därmed kvalificerat sig för Football League för första gången i klubbens historia. Tamworth, å sin sida, befinner sig i andra änden av tabellen, en enda poäng ovanför nedflyttningsstrecket.
Fyra klubbar skall göra upp om den andra uppflyttningsplatsen. Och i nuläget är det Wimbledon, Luton, Wrexham och Fleetwood T som innehar de positionerna. De två förstnämnda börjar kännas klara för detta kval, medan de andra två har framförallt Kidderminster och York att tampas med.

League two
Ledande Chesterfield fick stryk mot Hereford, i helgen. Trots detta är man nästan helt klara för uppflyttning. Med bara 5 matcher kvar har man 12 poäng tillgodo ner till de platser som inte garanterar direktuppflyttning. Övriga två direktplatser samt kvaplatserna är det mer jämnt kring. Åtminstone 9 lag är inblandade, och det blir ett intressant slutrace.

League one
Brighton kan snart skriva The Championship på sina visitkort. Manager Gus Poyet har tagit laget till ett kalasläge, med bara sex matcher kvar. Avståndet ner till tredjeplacerade Huddersfield är 13 poäng, med en match mindre spelad. Uruguayanen Poyet har verkligen fått fart på sin tränarkarriär. Och vi som minns honom från planen i Chelsea och Tottenham kan snart se fram emot att träffa honom i näst högsta serien.
Southampton ligger på andra plats, med samma poäng som trean. Dock 2 matcher mindre spelade, och det verkar som om den klassiska rödvita klubben från södra England snart har hoppat upp ett snäpp. Och visst hör man hemma i alla fall i The Championship? Med legendarer som Matthew Le Tissier så tycker jag att man är självskriven.
Plymouth är snart avsågade i botten (och har ekonomiska problem att addera till det), men i övrigt en ganska öppen affär, i kampen för nytt kontrakt.

The Championship
Serieledande Queens Park Rangers fick i och för sig stryk borta mot bottengänget Scunthorpe. Men man är ändå verkligen i vinnarhålet, och det känns som om Loftus Road blir Premier League-arena, nästa säsong. I övrigt väldigt öppet i kampen om direktuppflyttning och kvalplatser. Det enda vi kan sluta oss till är väl att Leeds gärna ser att Millwall missar kval. De vitklädda från Leeds har fått en riktig mardrömsmotståndare i South Bermondsey-klubben. Och i helgen vann 'Wall det heta och slutsålda mötet på The New Den, med 3-2. Bloggen har polare och bekanta som var på plats, och förhoppningsvis kan vi få lite rapportering från någon av dem, senare. Enligt sms-kontakt så var det i alla fall jävligt hög stämning i ett sommarvarmt London. Vi är avundsjuka, typ.
I botten ser nu Sheffield U nu ut att tvingas ner i League one. The Blades har 7 poäng upp till säker mark. Crystal Palace, på platsen alldeles ovanför strecket, har 5 pinnar till närmast jagande lag.

Premier League
PL har ju en del hängmatcher från tidigare under säsongen. Det gör ligan lite hackad. T.ex. spelar Liverpool och Man City imorgon. Den som har störst press på sig är väl ändå City. Speciellt som samtliga övriga i topp 5-gänget vann sina matcher i helgen. Värt att notera där är bland annat att Jens Lehmann gjorde comeback i Arsenal-målet. Det laget har haft svajiga målvakter ända sedan David Seamans hästsvans blev lite för lång, känns det som. Och att man nu har Lehmann som sista utpost känns inte direkt klockrent.
Bottenstriden blir en riktig jäkla rysare. De
n kommer nog att avgöras i sista omgången och det kan säkerligen bli så lite som målskillnad som avgör till slut. Birmingham har lite läge att göra något, i och med sin hängmatch. Men inget är klart, och vi kan vara säkra på att det svettas ymnigt i många styrelserum, runt om i Premier League. Skillnaden i intäkter är enorm, och många är de klubbar som aldrig tar sig upp igen, när de väl har åkt ur.

Här har ni, förresten, en bra länk för att se regler kring upp- och nedflyttningar i de olika serierna.

Oddsa med TLC

I dag tror jag mycket på Arsenal, det har gått lite trögt på slutet men nu är Fabregas tillbaka från start och jag tror det lossnar ordentligt i dag

Spel 80 & 81
Blackpool-Arsenal
Mitt tips: 2 och Arsenal -1,5 mål
Odds: 1,513 och 2,349
Insats: 3,5 u och 1,5 u

Dagen då Dale lämnade fjärde divisionen

Rochdale hade spelat så länge i fjärde divisionen nuvarande League Two att den av vissa tom kallades för The Rochdale Division. Tänk er glädjen för klubben och fansen när man efter 36 långa år äntligen lämnade den, den 17 april 2010 blev drömmen verklighet, segern hemma mot Northampton säkrade klubbens blotta andra uppflyttning sedan den bildades 1907.
Kolla in klippen nedan, det översta från The football league show och det understa filmat av en supporter.



There's a new kid in town.

Wolverhamptons Matt Jarvis hade en rätt schysst inledningsreplik, när han träffade grabbarna vid sin landslagsdebut, i vår: Hej, jag heter Matt Jarvis. Och nej, jag är inte er nye massör.
Jarvis kände sig snabbt varm i kläderna och fick göra debut och inhopp i 1-1-matchen mot Ghana. Skall vi gissa att Jarvis skötte massagen av sargade landslagslår efteråt?

Senare idag återkommer vi med genomgång av helgens spel i de olika divisionerna. Vi har ju bland annat ett hett möte i södra London, att rapportera om.

lördag 9 april 2011

Oddsa med TLC

Det satt hårt inne men med ca kvarten kvar kvitterade Accrington och ett par minuter senare fick man in segermålet och överspelet satt.
Dagens spel hämtas från Expekt eftersom jag har inloggningsproblem hos Betfair.

Antal spel: 76
Snittodds: 1,9069
Träff %: 53,95
Netto: 3,0189 u
ROI: 102,40%

Spel 77
Barnet-Crewe
Mitt tips: 2
Odds: 2,75
Insats: 1 u

Spel 78
Luton-Southport
Mitt tips: över 2,5 mål
Odds: 1,75
Insats: 1,5 u

Spel 79
Scunthorpe-Queens PR
Mitt tips: QPR seger med minst två mål
Odds: 2,60
Insats: 1 u

Tippa med TLC

10 rätt förra veckan och lite mer än insatsen tillbaka. Precis som vanligt var det mina singeltvåor som ställde till det.
Denna vecka nöjer jag mig med en singeltvåa, sen tror jag att Sheffield U tar sista chansen och att formstarka Reading får stryk för första gången på länge.

1 GAIS-Trelleborg 1x2
GAIS skapade förvånansvärt lite i första matchen och som det ser ut nu kommer målskyttet vara ett problem i år också. Precis som väntat kammade TFF noll mot MFF men man är svårspelade och har haft lätt för GAIS senaste säsongerna. 1x2 får det bli.
2 Blackburn-Birmingham 1x
Starkt av hemmastarka Blackburn att ta poäng borta mot Arsenal. Kanske kan det lyfta laget efter en jobbig period. Man har dessutom fin statistik mot Birmingham och därför nöjer jag mig med 1x.
3 Bolton-West Ham 1x2
Bolton hänger på strax under toppen tack vare riktigt bra hemmaspel. Gästerna har spelat upp sig rejält på slutet och kanske kan de skrälla här. Jag helgarderar.
4 Chelsea-Wigan 1
Chelsea har inte råd att slarva bort poäng i såna här matcher. Även om man vilar ett par gubbar ska Wigan inte räcka till. Säker etta.
5 Manchester U-Fulham 1
United stormar fram mot ytterligare ett ligaguld och jag tror inte att bortasvaga Fulham kan stå emot här. Säker etta.
6 Sunderland-West Brom 1x2
Hemmastarka Sunderland har tappat formen helt. WBA har spelat upp sig och har nu sex raka utan förlust. Alla tecken.
7 Tottenham-Stoke 1x M
Tottenham fick en rejäl lektion i veckan och kanske börjar det hårda matchandet ta ut sin rätt. Dessutom har man många skador och risken för en rejäl motgång känns stor. Jag tror dock att man fixar minst en pinne mot Stoke som inte tar jättemånga poäng på bortaplan. 1x.
8 Nottingham-Reading 1
Superviktig match. Hemmastarka Forest har helt tappat formen och ligger nu bara sjua i tabellen. Reading har fin form men ett helt gäng småskadade spelare. Jag chansar här och lämnar ettan ogarderad.
9 Doncaster-Cardiff 1 2
Imponerande insats av Cardiff sist. Doncaster har det jobbigt och ligger nära nedflyttning. Solklar tvåa som utgång men jag chansar och tar med ettan också.
10 Leicester-Burnley 1
Otur för Leicester senast. Burnley har fyra raka utan vinst och får det tufft. Hete Yakubu avgör, etta.
11 Millwall-Leeds 1x
Het match på The Den. Millwall brukar prestera bra i liknande matcher och trots att motståndet nu jagar PL så tror jag på minst en poäng. 1x.
12 Sheffield U-Middlesbrough 1
Sista chansen för United. Seger är ett måste annars blir det nog League One till hösten. Man har två raka hemma mot starka lag som Nottingham och Leeds och jag tror man kämpar ner ojämna och skadedrabbade Boro. Etta.
13 Watford-Hull 2
Två lag som agerar ojämnt och håller till mitt i tabellen. Hull kan slå de flesta lag när man får till det. Jag chansar här och lämnar tvåan streckad till enbart 20% ogarderad.

Topptipset: x2, 1x, 1, 1, 1, 1x, 1 och 1x.

Trevlig helg alla tippare!

fredag 8 april 2011

Minnesvärt från Gazza

Det har skrivits spaltmeter om denne man, mestadels om hans bravader utanför plan. Fylleriet, skillsmässan och andra skandaler har gjort att den brittiska dyngpressen älskat att skriva om honom och hans upptäg.
Man glömmer dock ofta bort att han var en helt fantastisk spelare, en legend främst på Ibrox men också i det engelska landslaget.
Mitt första minne av honom är det otroliga friskarksmålet för Tottenham i FA cupsemifinalen mot ärkerivalerna Arsenal våren 1991 men ett mål jag aldrig kommer glömma är det från EM 1996 där han totalt förnedrade Colin Hendry innan han pangade in 2-0 för England. Titta och njut!

Snart 20 år med Premier League.

Den 8 april 1991 så presenterades planerna på "en ny superliga, som man skulle bryta loss från ordinarie ligasystemet, inför säsongen 92-93". Vad det blev av den saken känner vi alla till. Den kanske mest lyckade ligan, i alla fall kommersiellt, var snart född.

Jag är lite ambivalent inställd. Å ena sidan älskar jag PL och den fotboll som spelas där. Å andra sidan är jag uppvuxen med engelsk fotboll som den var innan. Född framför Tipsextra, och kan ibland längta tillbaka till brittisk fotboll så som den var då.

Som tur är kan man blicka ett eller ett par steg neråt i ligasystemet, och få uppleva den typen av engelsk fotboll än idag. En polare skall imorgon göra den grejen rätt fullt ut. Han besöker Millwall-Leeds på plats. Brittisk fotboll som man minns den.

Ouch.

Det blir en del smällar under säsongen. Vissa slår hårdare än ändra. Steven Gerrard är nu borta från spel resten av säsongen, på grund av en ljumskskada. Han opererades för ett tag sedan, men fick tydligen känningar igen, när han gick in i träning i veckan. Ljumskar är lurigt, och man kan tänka att Liverpoolkaptenens kropp är lite sargad nu. Han har trots allt spelat länge och har nu nått 30 års-strecket.

Tottenham har levt efter devisen att man skall rätta mat efter mun. Således har man spenderat mycket pengar när det har flutit in flis, under årets CL-kampanj. Men om klubben misslyckas att ta sig till nästa års mästarliga, ja då lär det bli en del nedskärningar på WHL. Och bantning av den breda truppen. Redknapp har t.ex. sagt sig vara villig att släppa Bale. Om ett världsrekordbud kommer in.

Stötta klubben i vått och torrt. Ja, det är väl den enklaste förklaringen av en trogen supporter. Vad skall vi då säga om den fan till Sunderland som nu stämmer klubben? Något annat.
Supportern blev träffad av ett snedskott från Cissé, under ett träningspass. Smällen tog tydligen illa, och supportern har nu bestämt sig för att göra rättsprocess av det hela. Med supportrar som honom behöver man knappast motståndarsupportrar...

Till sist två lästips, att avsluta fredags-jobbet med:
  • Dominic Matteo pratar med alltid lika läsvärda The Guardian. Det avhandlas Leeds framgångssaga, pubar, med mera.
  • I Stockholm Syndrome får vi läsa en Millwall-supporters syn på svensk fotboll, och då speciellt Stockholms-derbyt mellan Djurgården och AIK. Plus lite chitchat med Kenny Pavey. En oerhört läsvärd sajt i övrigt också, måste jag säga.

Vi hörs i helgen!

Oddsa med TLC

Bara ett av tre spel satt sist och det blev ett litet minus. I dag spelas bara en enda match i England och den tror jag blir målrik....

Spel 76
Macclesfield-Accrington Stanley
Mitt tips: över 2,5 mål
Odds: 1,912
Insats: 1,5 u

torsdag 7 april 2011

Dagens datum.

7 april 1934 gjorde följande gubbe debut för West Bromwich Albion (håll i er nu): Arthur Griffiths Stanley Sackville Redvers Trevor Boswin Trevis. Längsta namnet i brittiska ligafotbollens historia.

Jag är inte avundsjuk på den som jobbade som speaker på Albions matcher, på 30-talet...

Championship roundup.

Mitt i veckan-nyheter från The Championship. Där kan vi läsa att:
  • Ipswichs mittfältare Billy Clark via Twitter har meddelat att han inte kommer att spela för klubben nästa år. Och att han, för att vara ärlig, är glad att komma iväg. Fattas bara annat, med tanke på att han inte har fått en minuts förstalags-spel i år...
  • Millwalls 34 årige försvarare Darren Purse får förlängt med 1 år. Han säger sig vara väldigt glad för detta, och kommer alltså lira en säsong till på The New Den, efter att ha anlänt från Sheffield W tidigt i år.
  • Leeds ligger bra till för att få kvala upp till Premier League. Skulle man lyckas ta sig hela vägen återstår dock ett problem. Man måste redovisa exakt vem det är som egentligen äger klubben. I nuläget kan man läsa sig till att det är ett holdingbolag, beläget i Västindien. Det behöver inte specificeras mer än så i Championship och de lägre serierna. Men i högstaligan måste man vara mer exakt. 3 huvudägare kan lokaliseras till holdingbolaget, men namnen är höljda i diskretion. Låter lurigt...

How are you, Darling?

Non League:

Tufft ute, tufft inne, tufft i sinne. Vi har tidigare skrivit om Darlington FCs tuffa läge. Ekonomin är körd i botten/obefintlig (have your pick).
Nu riskerar man att bli utslängd från sin egen arena, åtta år efter att man tog plats. Till salu-skylten hänger på Darlington Arena, och en köpare kan precis efter eget huvud bestämma ifall man skall låta The Quakers spela vidare där, eller ej.

Värt att nämna är att ekonomin har varit kass från och till sedan tidigt 90-tal. Vissa lär sig aldrig och det är tufft för de klubbar som en gång har hamnat snett på det.

Klubben spelar, förresten, final i FA Trophy, 7 maj. Till den matchen har man hittills sålt 4 200 biljetter. Var den spelas? På Wembley. Kan bli glest på läktarna...

Waddup?

Ömsom vin, ömsom vatten. De kvarvarande Premier League-lagen fick ett par olika upplevelser, i veckans Champions League.
Tottenham Hotspur gick på en riktig nit, när man tog sig an Real från Madrid. Ett av tidernas mest framgångsrika lag gjorde processen kort med CL-nykomlingarna från London. 4-0 till spanjorerna, och den kvartsfinalen är signerad, förpackad, levererad och klar.

I det engelska stormötet mellan Chelsea och Manchester United så var det både jämnare och mer osäkert. Både inför, under och efter matchen. United gjorde det som United gör bäst: kontrade, höll nollan, gjorde mål och vann. Chelsea försökte och skulle mycket väl ha kunnat få både poäng och domslut med sig. Men nu har man en tuff uppgift i returen på Old Trafford. Men matchen lever och de blå lär ställa upp mer offensivt nästa gång.

Joey Barton kommer att vara kapten för sitt Newcastle, när ordinarie lagkaptenen Kevin Nolan är avstängd. Ett inte helt okontroversiellt beslut, som manager Pardew försvarar med att Barton har både mognat och lugnat sig. Fan tro't.

Många frågar sig vad som överhuvud taget kvalificerar West Hams Avram Grant för ett tränarjobb. Elaka tungor pratar om att kontakter, kontakter, kontakter är enda anledningen. Han har ändå gjort sig en karriär, måste sägas. Och israelen var bara en match ifrån att ta den efterlängtade CL-bucklan till Stamford Bridge, som tränare för Chelsea.
Nu är Grant i alla fall avstängd i två matcher, efter att ha varit väldigt kritisk mot domaren i samband med West Hams möte med Stoke. Grant får nog vakta sin tunga framöver, och ta fram alla de kunskaper han har(?), i Hammers kamp för nytt kontrakt.

På TLC är vi inte direkt kunniga inom eller intresserade av basket. Men att en av de största spelarna, LeBron James, köper in sig i Liverpool måste vi ändå kommentera. Det om något är väl ett exempel på att stålarna i sportens värld är helt galna. För inte handlar det väl om välgörenhet och genuin passion?
Mycket riktigt så kommenterar James det hela med att: "Det här är en perfekt möjlighet för mig. Så snart jag började spela i NBA så blev jag också affärsman.".

Viasat Fotboll och Sport marknadsför nästa vecka som Superveckan. Man brukar ju säga att det finns 3 olika sorters lögner: Lögn, förbannad lögn och reklam. Men den här gången känns det ändå som att det finns substans bakom påståendet Supervecka. Eller vad sägs om tv-sändningar som:
  • Liverpool-Man City, måndag 11 april.
  • Man-City-Man Utd i FA-cupens semifinal, lördag 16 april.
  • Arsenal-Liverpool, söndag 17 april.
Det är stormatcher på gång, och en hel del toppstrider som kan få avgöranden här.

onsdag 6 april 2011

TLC informerar!

Tidigt imorgon bitti lämnar undertecknad landet för 10 dagars semester till varmare breddgrader. Jag kommer då inte ha den tillgång till dator eller internet som jag brukar och får därför lämna över det yttersta ansvaret till bloggens två andra skribenter i Huckerby och D-Day. Hoppas för egen och er skull att ansvaret axlas med största möjliga hänsyn och respekt så att ni läsare kan fortsätta att skämmas bort med bra inlägg, hög standard och ständiga uppdateringar.

Until we meet again.

Langham

Snabbt från Non League

Tre av fem matcher slutade oavgjort i gårdagens omgång av BSP. Serieledarna Crawley fick bland annat 1-1 borta mot York medan Kettering på övertid stal en poäng borta mot Luton i en match som slutade 2-2.Histons förlust hemma mot Rushden & Diamonds gjorde klubben till en hopplös jumbo.
****
Blue Square Bet North
AFC Telford 5-0 Corby
Alfreton Town 6-0 Guiseley
Redditch 0-0 Solihull Moors
Stalybridge 0-0 Blyth Spartans
Blue Square Bet South
Boreham Wood 0-2 Braintree Town
Eastleigh 0-3 Farnborough
Hampton & Richmond 0-3 Bishop's Stortford
Staines Town 0-2 Ebbsfleet United
Woking 2-1 Dorchester

Leage Two sammanfattat


Accrington Stanley tog sin åttonde raka hemmaseger då man igår vann mot Southend med 3-1. Andra vinsten mot Essexklubben denna säsong för Stanley som fick Southends manager Paul Sturrock till att frusta till då han intervjuades av BBC Radio Essex. Sturridge sa att förlusten var den mest frustrerande under hela hans karriär som manager. TLC förstår det. Innan säsongen tippades Stanley i botten medan Southend sågs som en uppflyttningskandidat. Då nästan en hel säsong har gått så visade sig allting bli helt annorlunda.
***

Bradford har på senare tid varit inblandade i nedflyttningssnacket. Igår visade man att allt bara var tomt prat. Seger med 1-0 borta mot Macclesfield gör att The Bantams nu tog ett ytterst välbehövligt kliv upp i tabellen.

***

Tabelltvåan Wycombe reste till Hereford och förväntade sig tre lätta poäng. Hereford satte stopp för detta och var närmast segern i en match som slutade 0-0. Wycombe kan tacka sin målvakt Nikki Bull för poängen och att man inte förlorade Bulls räddningar räddade Wycombe undan ett riktigt skamset resultat.

***

"-En poäng är bättre än ingen alls" sade Paul Peschisolido efter att hans Burton Albions igår spelat 1-1 hemma mot Northampton. Två snabba mål i slutet av den första halvleken i en match som sammantaget var en grå sörja med tråkigt spel var något som de bägge klubbarna helst av allt glömmer. I ett sådant fall är en poäng bättre än inget alls.

Rovers fick tillbaka turen

League One
Bournemouth var det bättre laget med målchanser som hade kunnat gett dem fyra till fem mål. Istället klev Bristol Rovers in och tog sin viktigaste seger för säsongen. Mål på straff genom Jeff Hughes skulle räcka till viktiga tre poäng hemma mot Bournemouth och för första gången på länge tog sig Rovers upp från nedflyttningsträsket. Rovers fick igår tillbaka den tur som man saknat större delen av säsongen. I rätt tid dessutom. Nu har man allt i egna händer.
***

Övriga matcher igår:

Dag & Red-Peterborough 0-2

Leyton Orient-Plymouth 2-0

Notts County-Rochdale 1-2

Saints med uppflyttning i sikte

League One
Två matcher mindre spelade än Huddersfield och bara två poängs skillnad. Southampton har målet i sikt. The Championship. Igår tog man ett kliv dit då Charlton besegrades hemma på St Marys med 2-0. Guly och Barnard ordnade till målproduktionen inför de 20.112 åsakådarna och nu ser till och med den mest pessimistiske supportern ljust på framtiden. Managern Nigel Adkins sa till BBC Radio Solent efter matchen att han var imponerad och stolt över sina spelares profesionella standard. En standard som förr eller senare kommer att passa in i The Championship.

Hillsborough jublade andra gången i rad

League One
Sheffield Wednesday hemmabesegrade igår Tranmere med 4-0 och skulle därmed ta andra raka hemmasegern. En bedrift Owls inte lyckats med på fem månader. Den som gjorde det möjligt var mittfältaren Tommy Miller som med sina två mål blev matchhjälte inför de 15,235 åskådarna. Segern tog Owls upp på en 15 plats i tabellen, 13 poäng upp till kval då sex omgångar återstår.

Reading tog femte raka segern

The Championship
Reading inhopparen Hal Robson-Kanu gjorde mål minuten efter att han byttes in igår. Det skulle räcka till seger för Reading som besegrade jumbon Preston med 2-1. Reading har nu fem raka segrar i serien. Värre är det hos Preston som med sju matcher kvar på säsongen har åtta poäng upp till säker mark. För att ha en chans till att stanna kvar så får man börja anstränga sig mer framåt. Mot Reading igår hade North End inte ett enda skott på mål.

Scharner - En flexibel galning

En av Wigans populäraste spelare någonsin är en österrikare. Paul Scharner, den flexibla spelaren som var allround spelade 145 matcher för klubben mellan 2006-2010 är en högt aktad spelare i Wigansupportrarnas ögon. Hård och galen var kännetecken för Scharner som spelade på varje position förutom vänsterbacken under sin tid i klubben. Scharner var även den första spelaren i klubbens historia som kom upp i 100 Premier League-matcher då han den 22 mars 2009 spelade mot Hull City. Scharner som idag spelar i WBA tog med sig sitt hetlevrade beteende till The Hawthorne och fick smeknamnet "The Weirdo" av sin lagkamrat James Morrison. Ett namn som förpliktigar!

tisdag 5 april 2011

Topptippa med TLC

Det måste vila en förbannelse över Topptippa med TLC, hela fyra gånger har det blivit 7 rätt och bara ett ynka mål har fattats för full pott. Jävligt irriterande måste jag säga! Lurig omgång i dag, jag garderar Inter, spikar Real M och hoppas på en skräll av Dag/Red.
***
1 Inter-Schalke 04 1x
Hemmalaget åkte på en rejäl nit i lördags och kommer vara supertaggade här. Gästerna kommer spela för kryss och jag tror att chansen är hyfsad. 1x känns rätt.
***
2 Real Madrid-Tottenham 1
Stor press på hemmalaget. Gästerna har en del skador och jag tror man kommer spela försiktigt i sin största match på många år. Jag tror hemmalaget fixar det här, etta.
***
3 Reading-Preston 1x
Fortsatt fin form för hemmalaget och man är nu uppe på play off plats. Preston har vunnit tre raka nu och än är inte hoppet ute om att stanna kvar i championship. Här tror jag dock att man max fixar en poäng, 1x får det bli.
***
4 Bristol R-Bournemouth x2
Jobbigt läge för Rovers. Segrar behövs för att lämna nedflyttningsplatserna. Gästerna har tappat formen (bara en seger på fem senaste) men upphämtningen sist mot Peterborough stärker laget. Jag tror på nya poäng i dag och kör på x2.
***
5 Dagenham/Redbridge-Peterborough 1x2
Viktig match för båda lagen. Hemmalaget slåss för att undvika nedflyttning och bortalaget jagar uppflyttning. Jag helgarderar men hoppas på hemmalaget som enbart är streckade till 21%.
***
6 Leyton O-Plymouth 1
Efter en grym period har Orient tappat på slutet. Krisdrabbade Plymouth har det jobbigt och allt talar för League Two nästa säsong. Jag tror Orient vänder sin negativa trend här, etta.
***
7 Notts Co-Rochdale 1x
Hemmalaget ligger farligt nära nedflyttning men jag tror att de kan bättre. Rochdale har svarat för en fin säsong och har en liten chans på play off. Jag tror dock att hemmalaget är mer taggade och nöjer mig därför med 1x.
***
8 Sheffield W-Tranmere 1
Sheff
W har sett bättre ut på slutet men behöver fler poäng för att vara helt säkra. Gästerna har en del skador och ingen vidare form. Jag tror man kammar noll på Hillsborough, etta. Lycka till och på återseende på lördag!

Enastående Earnshaw

Nottingham Forest-anfallaren Robert Earnshaw har ett unikt rekord. Han är den enda spelaren som har lyckats göra hattrick i Premier League, Championship, League One, League Two, FA Cupen, Ligacupen och i det walesiska landslaget. Den 29-åriga Zambia-födde anfallaren inledde karriären i Cardiff 1998. Han har representerat West Bromwich, Norwich och Derby innan han 2008 skrev på för Forest.

Oldham stannar på Boundary Park

League One
Oldham Athletic har spelat på Boundary Park sedan 1906. Det kommer man även att fortsätta med. Säsongen 2011/12 var först tänkt att bli den säsong som The Latics skulle få spela på en nybyggd arena i stadsdelen Failsworth. Detta stötte på alldeles för mycket hinder från byråkrater och FA . Avslag på avslag och till slut så tröttnade klubbens VD Alan Hardy. Därmed fortsätter Oldham fotbollspelandet på sin klassiska Boundary Park.

Jumbon Maidenhead lever med hoppet

Blue Square South
Då Havant & Waterlooville igår spelade hemma mot Dovers så skrek supportrarna efter mål. Något sådant inträffade aldrig i den match som skulle komma att sluta 0-0. I Basingstoke på The Camrose var det annorlunda. Där tog hemmalaget Town FC emot Maidenhead United i en målrik tillställning där gästerna gick segrande ur striden. Seger med 4-3 varav tre av Maidenheads mål kom inom tio minuter. Segern var livsviktig för jumboplacerade Maidenhead som med sex matcher kvar att spela på säsongen nu har fyra poäng upp till säker mark.

Rangers tog poäng på St Georges Lane

Blue Square North
Worcester tog ledningen två gånger hemma mot nedflyttningshotade Stafford Rangers med skulle ändå få 2-2 hemma på St Georges Lane. Worcester med sex matcher kvar att spela av säsongen ligger idag på en fjortonde plats i serien och har förmodligen säkrat kontraktet till nästa säsong. Annat är det med Stafford Rangers. Man tampas med Hyde om den andra nedflyttningsplatsen brdevid Redditch. Rangers två poäng mer och aningen bättre målskillnad talar för dem när fem matcher återstår.