TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 27 oktober 2009

Backe blir fjärde svensken i England

Det är inte bara Sven-Göran Eriksson som titulerat sig manager för ett engelskt klubblag då han hade hand om Manchester City 2007-2008.
Benny Lennartsson var det i Bristol City mellan åren 1998-1999 medan Coventry hade äran att få ta del av Roland Nilssons tjänster 2001-2002.
Idag fick England sin fjärde svenska manager genom tiderna då Hasse Backe skrev på för Notts County. Backe förenas åter med sin gamla kompanjon från tiden i Manchester och i Mexico och har skrivit på ett treårs kontrakt med Nottinghamklubben.
Sportchefen Svennis hade givetvis ett finger med i värvningen av ny manager. Länge trodde jag att han själv skulle ta över rollen men samtidigt kan jag förstå honom och klubben då Svennis själv är ny på sin post. Fixar Backe uppgiften? Jodå, med sina snart 30 år på nacken som tränare och ledare så kan Backe sin sak. Jag har alltid ansett honom vara kunnig och duktig då han kommenterat fotboll i studion och med tanke på att han även varit tränare på kontinenten ibland annat Österrike och Grekland men också i synnerhet England så vet han vad han sysslar med. Ifall han är rätt man för Notts County återstår dock att se. Ian McParland har gjort ett bra arbete i klubben efter de förutsättningar han har haft. Hasse Backe får axla dennes mantel och lägga korten bättre inför ägarna. Gör han det så kommer både Notts County och han själv stiga.

Inga kommentarer: