TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 25 oktober 2009

Tro och hopp i League Two

* Dag&Red åkte till Macclesfield och Moss Rose med hopp om en trepoängare och serieledning. Det blev bara fel. Samtidigt som Grimsby inte lyckades skrälla mot Bournemouth så grusade förhoppningarna för Dag&Red i Macclesfield.
Med nöd och näppe lyckades man få med sig en poäng från Moss Rose efter ett straffmål av Arber på övertid. Mittenlaget Macclesfield ledde länge matchen med 2-0 innan Thomas reducerade. Matchen var grinig över lag. Domaren blåste två straffar, två utvisningar och sju gula kort.
*****
* Att Bournemouth spelar bra fotboll råder det ingen tvekan om. Att man sedan har turen på sin sida med att konkurrenterna förlorar och motståndarna gör själv mål gör saken inte sämre.
Manager Eddie Howe är nöjd med det flyt som nu återfinns i klubben. Hade du frågat honom om tur och flax för ett år sedan så hade han aldrig trott på det. Det finns hopp för alla.
*****
* Hoppet lever även för Notts County. Klubben som dansat upp på tapeten som ett poppislag på senare tid har omgärdats av alla möjliga slags rykten och skvaller. På fotbollsplanen har man dock börjat leva upp till den såkallade stjärnglansen. Igår besegrade man Crewe Alexandra hemma på Meadow Lane. Tillfälliga managern, försvararen och jamaicanen Michael Johnson var extra nöjd med sitt kollektiv där målvakten Kasper Schmeichel utmärkte sig genom att rädda en straff från Alexandras Steven Schumacher. Notts Countys sjunde raka match utan förlust innebär en fjärdeplats i serien.
*****
* Och på tal om allt hopp så verkar inte Darlington påverkas av detta. Klubben står handfallna i botten av League Two och att ens tro på tur, flax och hopp är helt bortom all verklighet. Fem poäng på 14 omgångar. Bortamatchen mot Barnet troddes bli vändningen. Där trodde spelarna,klubben och supportrarna fel. Förlust med 3-0.
Jag har svårt att tänka mig att det kommer bli bättre för Darlington. Man är bortom allt hopp.

Inga kommentarer: