måndag 19 oktober 2009

Non-League Nytt

* Från att ha inlett säsongen med 25 minus så har Chester successivt arbetat sig bort från FA:s bestraffning.
Igår gjorde Mark Beesley matchens enda mål då man uppe i nordöst besegrade Gateshead på bortaplan. Tre livsviktiga poäng.
Tio minuspoäng är vad Chester är nere på nu.
Nu återstår endast 21 poäng upp till andra sidan nedflyttningsstrecket….
I sådana här lägen måste man verkligen vara optimist utan dess like.
Skam den som ger sig.
*****
* Alla lagen under nedflyttningsstrecket har det tungt nu.
Ingen av de fyra lyckades med att vinna i helgens sjuttonde omgång.
Grays Athletic, Forest Green och Ebbsfleet ligger på gränsen till att ta sig ovanför strecket men kniper aldrig den brömda halmstrået. Ebbsfleet har dessutom rasat och ligger nu näst sist.
Folklaget, som man kan kalla dem för med tanke på att klubben ägs av supportrarna, är riktigt bleka för tillfället och fick Gavin Heeroo utvisad i första halvlek mot Barrow igår. Barrow utnyttjade spelövertaget och gjorde två mål i slutet av matchen. Förlust med 2-0.
Senaste segern kom den 31 augusti då Easbourne besegrades med 2-1 på bortaplan. Sedan dess har det varit dystert och målsnålt. Hela 270 minuter utan gjorda mål säger en hel del om tabelläget.
*****
* I toppen har Oxford det gott förspänt. Allt rullar deras väg nuförtiden och trots att man låg under mot York FC på KitKat Center igår så kunde man genom Simon Clist göra 1-1 i slutminuterna efter att hemmalaget fått en man utvisad.De 4,302 åskådarna fick då se en välspelad och bra fotbollsmatch mellan två av seriens bästa lag.
För trots att York huserar på sjätte plats i serien så har man lagmaterial för toppstriden.
I toppstriden ligger även Stevenage och Kettering på andra respektive tredje plats. Bägge lagen har en match mindre spelad. Efter denna duo kommer Mansfield och Luton släpandes som hårda konkurrenter.
Att säga att det är tufft i The Coference är en underdrift.