TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 19 oktober 2009

League Two i korthet

* I lördags gjorde Kris Taylor det vinnande målet i vinstderbyt mot Crewe Alexandra. Idag skriver han på nytt kontrakt med Port Vale. Anledning? Han älskar allting runt omkring klubben. Medspelarna, managern och supportrarna är motivet till kontraktskrivningen som kommer att betyda att Taylor stannar i Burslem-klubben året ut.
*****

* Bagdadfödda Shwan Jalal är en av få irakier i det engelska seriesystemet. Målvakten Jalal tillhörde Tottenhams succéakademi mellan åren 2002-2004. Tiden i Spurs sitter kvar i den 25-åriga målvakten. Idag spelar han League Two-fotboll för Bournemouth och han gör det bra. Hans storspel i helgen bidrog med seger i bortamatchen mot Accrington Stanley. Hemmalaget radade upp målchanser som plockade ner en efter en av Jalal.
Hans storspel betyder trygghet hos The Cherries och gästande Bournemouth kom in i matchen och kunde näta genom kapten Danny Hollands fina nickmål en kvart från slutet.
Eddie Howe, manager i Bournemouth, pustade ut efter matchen och menade på att denna sortens bortamatcher aldrig är lätta.
Hans kollega i Accrington Stanley, John Coleman var istället frustrerad. Han hade nämligen i matchens tidiga inledning blivit utvisad upp på läktaren efter att ha skällt och gapat på domaren efter en situation på planen.
Och då var vi där igen,
Lugn, stabilitet och trygghet är ett ledord då man pratar om serieledning.
Bournemouth besitter alla tre ledorden.
*****

* Då Gary Waddock flyttade till Wycombe så blev Jason Todd tilldelad tjänsten som tillfällig manager för Alderhot. Debuten i helgen började bra men slutade med besvikelse.
Todd fick se sina rödblå spelare ta ledningen två gånger i matchen. Den sista kvarten blev dock den avgörande då Bury gjorde två snabba mål av Dawson och Sodje.
Förlust med 3-2 hemma på The Rec inför 3196 åskådare. Uppförsbacke direkt för Todd.
*****

* Det har talats om en ny era i Bradford och att klubben är på gång uppåt igen efter alla år i de lägre serierna. Dessvärre verkar det mest påminna om en tandlös tiger.
Med fast förankring i tabellens mittenskikt klarar inte manager Stuart McCalls manskap av att ta de avgörande matcherna. I helgen förlorade man mot topplaget Dagenham & Redbridge och motivet till detta skall enligt McCall bero på sjukdom i truppen.
En spelare borta i Michael Boulding får ett helt lag att vika ner sig.
Det är ingen struktur som får en klubb uppåt i seriesystemet.
*****

Inga kommentarer: