TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 16 oktober 2009

Yeung lovar Brummies guld och gröna skogar

Premier League nykomlingen Birmingham FC har inte direkt drabbats av finanskrisen.
I varje fall inte efter att man bytt ägare. I går gjorde den nya ägaren Carson Yeung klart att manager Alex McLeish kommer att få hushålla med motsvarande en halv miljard kronor för spelarköp då transferfönstret öppnar i början av 2010.
Yeung vars Hong Kong-baserade företag nyligen gav motsvarande 900 miljoner för att köpa den blåvita Birminghamklubben har en engelsman i sin organisation. Före detta spelaren Steve McMannaman arbetar idag för företaget och är givetvis duktigt insatt i den engelska fotbollen. Tillskillnad från Manchester Citys gamla thailändare Shinawatra så har Yeung här en pålitlig och kunnig assistent som får agera ögon på fotbollsscenen.
Birmingham gnuggar givetvis händerna. Yeung har lovat att klubben skall kunna bli hur stor som helst och satsar nu enorma resurser på att få en bred supporterkrets i Kina.
Därmed säljer man fler souvenirer och på sikt skall man bräcka Aston Villa om att vara herre på Birminghamtäppan. Skall man ha riktiga mål så borde de vara längre än så hoppas jag.
En sak är nog säker, med Yeungs pengar så lär Birmingham stanna kvar i högsta ligan.
Man kanske till och med kan hinna med att vinna något derby denna säsongen…

Inga kommentarer: