TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 23 oktober 2009

Respekt till Craig Beattie

I West Bromwich hade han svårt att ta en ordinarie plats men var ändå populär hos klubbens supportrar.
Det var därför med aningen vemod Craig Beattie tackade ja till att värvas till Swansea som ersättare till flyktade Jason Scotland och blev klubbens dyraste övergång någonsin. Han gjorde klubbytet av den enkla anledningen att han ville ha mer speltid. Mer speltid har han fått i Swansea. Manager Paulo Sousa lovordar den 25-åriga skotten maximalt.
Det skulle han även komma att göra efter förra helgens möte lagen emellan.
Publiken på The Hawthorne applåderade Beattie då lagen äntrade planen som ett tack för åren i klubben. På planen tackade Beattie för hyllningarna genom att göra matchens enda mål.
Beattie sänkte sin gamla klubb och vid matchens slut hade applåderna från hemmalagets supportrar tystnat för längesedan. Beattie säger idag att han direkt efter målet hade svårt att känna glädje. Att hans mål kändes som ett svek mot den gamla klubbens supportrar. Supportrar som stöttat och hyllat honom under åren. Med sänkt huvud och utan målgest visade han respekt för sina gamla fans samtidigt som han även gjorde det han skulle göra på sitt nya jobb. Mål. Detta känns naturligtvis inte kul att höra för anhängare till Swansea, men jag får säga att Beatties agerande och attityd inger respekt och är mer professionellt än vad alla lyxlirare idag visar upp. Då man ställs inför ett sådant här dilemma så är valmöjligheterna få. Beattie redde ut det på ett respektabelt sätt.

1 kommentar:

hat sa...

Inget kyssande av klubbmärket på presentationen där inte.
Respekt.