TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 30 oktober 2009

Edgar Davids på väg till Leicester?

Sensationsnykomlingen Leicester möter ikväll ett formstarkt Queens Park Rangers på Loftus Road i London. Detta är dock ändå inte det enda som Leicestersupportrarna pratar om i dag.
Klubben har full koll på att värva till sig den gamla världsspelaren och holländska veteranen Edgar Davids. Davids, 36 år, kan få Walkers Stadium som ny hemadress men då får han bestämma sig inom de närmsta timmarna. Ikväll går nämligen Leicesters och ägaren Milan Mandarics erbjudande ut. David, med spel i europas största klubbar, har tidigare spelat i Tottenham, och kan se tillbaka på en fin karriär. Någon framtid som fotbollsspelare har han inte.
Jag har aldrig förstått mig på spelare som envisas att fortsätta bara för sakens skull. Sluta när man är som bäst för då minns folk dig som den bästa. En säsong med Leicester i The Championship gör varken till eller från för Davids. För Mandaric är det hela ett spel för galleriet och ett bevis på att om en klubb som Leicester kan locka till superstjärnor så kommer det i framtiden bli enklare att få dit andra föredettingar. Men hur schysst är det egntligen mot klubbens ungdomsspelare?

Inga kommentarer: