TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 24 januari 2010

Cupspelande skator och serielunk i tvåan

Cupspel kan vara en mardröm. Taggade smålag mot arroganta storlag.
Prestige och heder står på spel och då kan allt hända.

Jag tyckte synd om Notts County igår. Tvåmålsledning efter första halvlek mot Wigan hade kunnat gå vägen. I första halvlek var det svårt att se skillnad på vilket lag som spelade i League Two och vilket lag det var som spelade i Premier League. Wigan var titt som tätt ett uselt lag i första halvlek. Manager Martinez fattade detta och skickade ut en starkare elva på plan de sista 45 minuterna. Det gav utdelning. 2-2 och omspel. Fixar Notts County det?

Svennis skator förtjänar ändå krädd. Dem stod upp duktigt och bra igår och borde ha imponerat på de intressenter och investorer som satt på Meadow Lane igår.

Med rätt ekonomi och balans i klubb och trupp så går världens äldsta klubb upp i League One förr eller senare. Då Notts igår lirade FA Cup så var det serielunk i League Two och då gjorde topplagen Rochdale och Rotherham det dem skulle. Bournemouth förlorade borta mot Aldershot igår och har kraftigt dipp i sin vardag. Trots att dem ligger tvåa så har de bara fyra poäng mer än Rotherham och dessutom tre matcher mer spelade. Här är det fördel Rotherham och även Bury, som ligger på tredje plats. Vinterns inställda matcher kommer påverka ligatabellen enda fram till säsongens sista match. Var så säkra på det.
Då kanske Notts County har kommit på fötter?
Man vet aldrig.

Inga kommentarer: