TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 9 januari 2010

TLC undrar...

Hur kommer det sig att storlagen tillhörande "The Big 4" alltid gynnas av flera minuters tilläggstid då dem ligger under i matcher? Tidigare har Manchester United fått denna fördel och lyckats utnyttja det. Idag fick Arsenal det då man fick fem minuter på sig att ordna till en kvittering. Jag har mycket svårt att tänka mig att detta skulle vara tillfälligt och engångsföreteelser. Storlagen gynnas alltid och man behöver inte ha alldeles för stora konspirationsteorier för att lista ut att FA och "The Big 4" springer varandras ärenden.

Vidare så undrar jag hur Leeds lyckades kryssa mot seriens näst sämsta lag. Wycombes kryss-skräll får väl ses vara en av klubbens största skalper genom tiderna?! Samtidigt vinner Norwich och tätar till toppstriden.

Och till sist så ställer jag mig undrande till hur egentligen Nigel Clough tänkte då han insåg att han "Rams" blev översprungna av gästande Scunthorpe? Gästerna utklassade Derby på Pride Park med hela 4-1 och Scunthorpe är tillsammans med Leicester synnerligen oförskämda nykomlingar i The Championship.

4 kommentarer:

Manc sa...

En händelse som dock är värd att ta upp är att i dagens match mellan Birmingham - United så lade domaren till 6 väldigt diskutabla minuter. Då hade united några minuter innan fått Darren Fletcher utvisad, knappast så det gynnar United i det läget..

Langham sa...

Jag syftade i första hand på gårdagens Arsenal-match och vill även minnas en derbymatch, den senaste, mellan United och City där United fick 7 minuters tillägg att kunna göra mål på. Allt som oftast så luktar det. Det går det inte att komma ifrån.

Unknown sa...

Såg nån skämt-bild med fjärdedomaren som håller upp skylten om hur många minuter det är kvar. På skylten stod det i stället för antal minuter: "Until United scores". Lysande!

Detta med att de stora lagen får många tilläggsminuter är ju något som förekommit på sydligare breddgrader i årtionden. Man får hoppas att det försvinner från engelsk fotboll snarast. Vidrigt!

Huckerby sa...

I Italien är ju begreppet "Juventustillägg" allmänt känt. 6-7 minuters tillägg var inte ovanligt när de låg under eller bara hade oavgjort.