TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 10 januari 2010

Doncasters bästa någonsin

Säsongen 2007/08 anses vara den största och mest framgångsrika i klubbens historia men vi tar det från början.
Doncasters resa till Wembley 2008 började redan 2004 då Rovers vunnit League Two med imponerande 92 poäng. Sensationsmanager Dave Penney lämnade över manteln till irländaren Sean O´Driscoll som 2006 fick börja arbeta med en trupp som skulle komma att göra mästerverk. O´Driscoll ledde sitt Rovers till skrällar i Ligacupen mot Manchester City och Aston Villa, tog klubben till final i Johnstones Paint Trophy mot Bristol Rovers 06/07 och fick se dem lyfta bucklan på Millennium Stadium inför 59,000 åskådare. En era var född. O´Driscoll skulle skörda fler framgångar och dessa kom säsongen efter, 07/08, i ligaspelet.
Det som började trögt skulle senare rivstarta och hamna på en tredjeplats efter vinnaren Swansea och andraplacerande och, även de uppflyttande, Nottingham Forest.
Tredjeplatsen ledde till playoff där man i första omgången slog ut Southend United med sammanlagt 5-1. I den andra matchen mötte Carlisle storlaget Leeds och överallt pratades det om att Leeds hade börjat sin resa tillbaka till finrummet. Det var en skräckmotståndare att möta och majoriteten Doncaster-supportrar såg Carlisle som biljetten till uppflyttning.

Men det blev aldrig som man hoppats. Doncaster Rovers skulle komma att spela playoff-final mot Leeds som sammanlagt vunnit med 3-2 över Carlisle.
Den 25 maj 2008 var Dagen D. På Wembley Stadium i London inför 75,000 åskådare skulle James Hayter göra matchens enda mål i den 47 minuten och varenda Doncaster-supporter tjöt av glädje. Man var klara för spel i The Championship och hade säsongen innan även vunnit JPT. Att perioden mellan 2006 till 2008 är den största någonsin i Doncaster råder det ingen tvivel om och det är tack vare irländaren Sean O´Driscoll och hans Rovers-armé.

Inga kommentarer: