TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 13 januari 2010

Transferrykten

Joe Coles framtid i Chelsea ser inte ljus ut. Efter att ha kommit på kant med klubben efter en kontraktsschism så vill landslagsmannen lämna Chelsea. Vem har råd med hans löneanspråk?
Tottenham förmodligen. Derbyrivalen är den enda klubb som anmält intresse för mittfältaren.
Får Spurs sålt ryssen Roman Pavlyuchenko till Zenith St Petersburg så kan man istället förra över utbetalningarna av ryssens lön till Joe Coles konto.

Sol Campbell är tillbaka i Arsenal. Efter en vända i Portsmouth och några veckor i Notts County så flyttar han tillbaka till norra London Vandringspokalen och försvararen Campbell tror sig ha en chans att bli uttagen i landslaget till VM i Sydafrika genom klubbytet och har manager Wengers fulla förtroende. Campbell höjer därmed ålderssnittet i klubben till lite mer än moppemustasch.

Jermaine Beckford kommer inte att spela i Leeds framöver. Anfallarens prestationer på senare tid har fått storklubbarna att reagera. Wigan och Wolverhampton har anmält intresse men nu är Beckford mycket nära att skriva kontrakt med Newcastle. Leeds och manager Simon Grayson vill nu ersätta Beckford med Aston Villas veteran och anfallare Marlon Harewood. Den 30-årige anfallaren med meriter från Nottingham, West Ham och även finska Haka dit han var utlånad 1998, kommer senast från Newcastle dit han varit utlånad under 15 matcher. Frågan är om tunga och långa Harewood med flera år i toppfotbollen vill byta ner sig från Premier League till League One? Harewood har även höga lönekrav och supportrarna anser istället att klubben borde lägga Beckford-pengarna på att köpa upp unga måltjuvar från lägre serier. Man får hoppas att Leeds förvaltar pengarna väl och lär sig av historien. Ekonomi och Leeds är ingen bra kombination historiskt sett.

Inga kommentarer: