TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 18 januari 2010

West Ham bötfälls med miljonbelopp

Ligacupmatchen mot Millwall kan bli en dyr affär för West Ham. FA är klar med sin utredning om vad som egentligen hände då de bägge klubbarna möttes i ligacupen i augusti förra året och begär nu närmare 1,4 miljoner kronor i böter av Hammers. Klubben har två veckor på sig att överklaga domen. Millwall däremot klarar sig utan böter
De våldsammaste scenerna på över 20 år utspelade sig på och utanför Upton Park där bland annat en supporter knivhöggs och flera hundra supportrar löpte amok mot varandra och polisen. Det var första gången sedan i april 2005 som de bägge rivaliserande lagen möttes. Jag har svårt att tänka mig att FA låter dessa klubbar möta varandra igen.
Den självgoda bild som polismyndigheter och FA byggt upp av sig själva de senaste åren om att man fått bukt på våldsamheterna kring arenorna fick sig en rejäl törn på sensommaren 2009. Nu stod man med byxorna rejält nerdragna och fick bevittna något man trodde att man kvävt. West Ham bötfälls därför mycket på grund av att FA och polisen gjorde bort sig.

Inga kommentarer: