söndag 31 januari 2010

Southend firade oavgjort

Med fem minuter kvar av matchtid och med 0-2 i ryggen så ser det inte ljust ut.
Gör man då två mål inom loppet av de kvarvarande minuterna så har man all anledning till att fira.

Fråga League One-klubben Southend, dem gjorde det igår hemma på Roots Hall.
De 6,669 åskådarna jublade likt en seger då domaren blåste av matchen. Motståndarna Swindon hade tidigt, i matchens första minut tagit ledningen genom förre Southend-spelaren Billy Paynter och hållit en stabil ledning som de ökade på till 2-0 minuterna senare genom Charlie Austin.
Southend gaskade upp sig och kom tillbaka och genom mål av Scott Spencer och Pat Baldwin så kunde hemmalaget plocka en poäng.
En segerrik poäng.
Ironiskt nog spelade två nya spelare en huvudroll i gårdagens match. Ifrån Essex-rivalen Colchester har Southend lånat in anfallaren Scott Vernon och gårdagens målskytt och försvarare Pat Baldwin.
Annars ser det inte särskilt segerrikt ut hos The Shrimps. Essex-klubben tappade i förra veckan skyttekungen Lee Barnard till seriekonkurrenten Southampton och idag har ryktena florerat om att duktige mittfältaren och irländaren McCormack är på väg att säljas till Millwall.
Likt många mindre klubbar så måste även Southend sälja av de bästa spelarna för att klara livhanken och summorna är pinsamt låga. Sorgligt men sant.