TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 17 januari 2010

Klasskillnad på Stamford Bridge

I mars 2001 gjorde Kevin Phillips mål mot Chelsea på Stamford Bridge. Sedan dess har det varit måltorka för Sunderland då de mött Chelsea på bortaplan. Tills igår. Boudewijn Zenden gjorde tröstmålet då det tod hela 5-0 till Chelsea.
Jag har aldrig tidigare bevittnat en sådan match. Det fanns bara ett lag på Stamford Bridge igår. Resultatet 7-2 är hockeysiffror men det hade även kunnat bli större. Chelsea hade kunnat göra det hela tvåsiffrigt.
Chelsea, som inte spelat ligaspel sedan 2009 på grund av väder och vind, verkade inte alls påverkas av nitton dagars spelledighet eller att Drogba spelade Afrikanska Mästerskapen.
Det var klasskillnad igår. Steve Bruce led på bänken och de supportrar som var på plats såg ut att längta bort till en helt ny dimension. Sunderland var ständigt nummer två på bollen och verkade inställda på förlust. Att inte ha kunnat vinna över Chelsea på 10 möten satte givetvis sina pskykologiska spår i spelarna. Men att förlora med 7-2, ja, det trodde väl knappast den störste pessimisten?

Inga kommentarer: