TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 20 februari 2010

Briatore lämnar ordförandeposten

Jag har tidigare nämnt det som ett pysande luftslott. Queens Park Rangers gör ingen människa glad. Klubben med de stenrika ägarna gör inga framsteg. Hela grejen som försiggår på Loftus Road är större än ett fiasko. Det är en katastrof och ett stort slöseri på både känslor, kapital och resurser i ett.
Nyheterna och ryktena vid sidan om fotbollen har varit dominerande. Igår nådde oss den senaste händelsen ifrån västra London. Ägartrion QPR Holdings med Ecclestone, Briatore och Mittal har spruckit. Den skandalomsusade italienaren Briatore har med omedelbar verkan sagt upp sig som ordförande i klubben och istället efterträtts av, Amit Bahtia, en släkting till Lakshmi Mittal. Briatore har krängt av en del av sina aktier, behåller en del av ägandet men drar sig undan från strålkastarna på Loftus Road till en mer blygsam plats i katakomberna. Cirkusen har sett ut så här sedan 2007. Inget nytt under stjärnorna men alltid lika iögonfallande och förvånande. QPR berör. På fel plan.
Fokus flyttas gång från gång ifrån fotbollen. Hur det blir nu är det ingen som vet. Det man vet är att det förmodligen kommer hända liknande saker fortsättningsvis. Saker som inte direkt rör det rent sportsliga.

Inga kommentarer: