TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 18 februari 2010

Från mittfältet i Spurs till vänsterback i Charlton

Mittfältaren Johnnie Jackson spåddes en lysande framtid då han som 17-åring, 1999, slog igenom i Tottenham. En ny klasspelare var född och framtagen, en spelare som skulle komma att betyda framtid för Spurs. Det gick dock inte som man tänkt sig. Livet på toppnivå med konkurens och hårdare klimat än det som fanns i akademin, blev för mycket för den upphaussade ynglingen. Någonstans gick det fel. Det fungerade helt enkelt inte men klubben ville ta vara på den potential som Jackson hade och lånade ut honom till lägre seriesystem. Jackson lånades först ut till Swindon, sedan till Colchester och vidare till Coventry, Watford och slutligen Derby. Nu, 2006, hade Spurs fått nog av spelaren och sålde den uteblivna talangen till Colchester. Ett nytt kapitel inleddes i boken om Camden-sonens liv och denna gången gick det bättre. Under tre säsonger gjorde 107 matcher och 13 mål för Colu och Jackson utvecklade även sinne för duktigt försvarsspel, något han användes som på vänsterbacken.
Den 17 augusti 2009 skulle bli nästa stora happening i Jacksons liv. Notts County hade nyss blivit uppköpta av ett stort konsortium och klubben strödde pengar omkring sig i League Two. Sven-Göran Eriksson som anställts visste direkt att Jackson skulle passa perfekt i hans förening.
Femton matcher senare och med ett mål på meritlistan så var det inte lika glamoröst längre. Framtidsplanerna var som bortblåsta, även det riktiga konsortiumet och svenskarna i klubben hade tackat för sig. Notts Countys luftslott hade exploderat.
Vad skulle hända nu? Jackson, nu fyllda 27 år, hade tappat suget.
Då hör Charlton Athletics av sig. Kvallaget på fjärde plats i League One ville ha en ersättare för skadade vänsterbacken Grant Basey. Ersättaren var given. Johnnie Jackson fick det bli.
Idag skrev Johnnie Jackson på ett månadslångt lånekontrakt med Londonklubben. Mittfältaren/vänsterbacken är tillbaka i sin barndoms stad. Cirkeln är på sätt och vis sluten.

Inga kommentarer: