TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 16 februari 2010

Det handlar om självförtroende

League One
Bristol Rovers jagar en play-off plats medan Charlton kämpar om direkt uppflyttning.
Då de bägge igår möttes i Bristol så var det Rovers som tog kommandot från start.
Redan efter en kvart hade hemmalaget, inför de dryga 7,000 åskådarna, tagit ledningen genom försvararen Steve Elliott. Ledningen utökades i andra halvlek
då inlånade Paul Heffernan gjorde 2-0.
På övertid kunde Charlton tröstmåla genom Therry Racon men då var det för sent för Londonklubben. Rovers var för starka. Manager Paul Trollope var en stolt Rovers-ledare igår efter matchen. Han njöt då han förklarade att hans spelare sett fram emot motståndet och log ännu bredare då han övertygade pressen om att hans manskap var bättre på precis allting.
Än finns det hopp för Rovers och med den rätta fighter-instinkten i truppen så finns alla möjligheter till en kvalplats. Hos Charlton ser det mörkare ut. Den gnista och glöd som fanns hos The Addicks för ett par månader sedan verkar vara helt borta. Fem matcher utan vinst bryter ner självförtroendet för många klubbar. Allt handlar om självförtroende. Rovers hade bäst mentalitet och styrka igår. Därför vann man. I Charlton är det helt annorlunda. Det som såg så enkelt ut de inledande omgångarna är nu istället en helt annan sistuation. Nu handlar det om kamp. En kamp man inte lär klara av utan självförtroende.

Inga kommentarer: