TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 18 februari 2010

Ogästvänliga Fulham?

Mohamed Al Fayed är inte bara ordförande och ägare av Fulham FC. Han äger även lyxvaruhuset Harrods. Då hans Fulham ikväll möter ukrainska Sjaktar Donetsk så är det iriterade ukrainare som gästar Craven Cottage. Anledning till ilska? Jo, vare sig spelare, ledare eller annan personal från Sjaktar Donetsk beviljades inträde till varuhuset. Enligt varuhusets ordningsvakter och säkerhetspersonal så passade sällskapet inte in på stället.
Vakterna tyckte att Sjaktarspelarna var ett för stort sällskap, och att deras träningsoveraller inte passade för ett besök på det fashionabla varuhuset.
Det låter som ett pojklag från den svenska landsbygden som är ute på turné. En flock som rör sig efter ledaren och där kamerablixtar och kartor är riktlinjerna. Där tar man dock fel. Här rör det sig om ett sällskap som tillsammans är goda för miljarden kronor.

Sjaktar Donetsk uppges vara förbannade på sin hemsida.
Jag har svårt att tänka mig att Al Fayeds säkerhetspersonal kände till att flocken med träningsklädda östeuropeér var Fulhams motståndare i Europa League. Jag har svårt att se Al Fayed tacka nej till elitfotbollsspelares löner. Hade han kännt till att truppen skulle komma så hade han givetvis sagt åt sin personal att se mellan fingrarna.Dessa spelare tjänar lika mycket som hans egna spelare. Sjaktar Donetsk har naturligtvis sig själva att skylla. Går man klädda som ett cirkussällskap så blir man behandlade därefter. Dresscode gäller på finare restauranger såväl som på lyxvaruhus. Inget nytt under solen.

Inga kommentarer: