TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 12 februari 2010

Vad kan du om Bournemouth?

Bournemouth är ett av de mest populära turistmålen på sydkusten och är flitigt besökt av studenter från hela världen. Staden, som är störst i grevskapet Dorset, har en lång och fin strand och denna del av England har landets varmaste och soligaste klimat.
Staden är även ett populärt resemål för engelsmän som väljer att stanna hemma under sommartid istället för att bege sig till sydligare breddgrader.
Två och en halvtimmes bilresa från London ligger staden som har ett invånarantal som uppgår till 164,000.
I fotbollsväg står hoppet och fritidsintresset till Fitness First Stadium, även känd som Dean Court.
Manager Eddie Howes och "The Cherries" gör framstag i League Two. Efter flera säsonger med poängavdragningar, hot om administration och dålig ekonomi så ser det idag ljusaret än på länge. The Cherries har ett bra utgångsläge till att gå upp i League One igen. Serien man tvingades lämna säsongen 07/08.

Men vilka är man egentligen och varför kallas man för "körsbären"?
AFC Bournemouth grundades som Boscombe FC under några gatulampor på Gladstone Road i Boscombe 1899.
1923 ändrades namnet till Bournemouth and Boscombe Athletic Football Club.
I början av 1970-talet så var det dags för namnbyte igen och man ändrade namnet till AFC Bournemouth. The Cherries kallas klubben för därför att man spelade i rödvitrandiga tröjor fram till 1971. Därefter inspirerades man av Milans svartröda tröja och hade en sådan fram till i början av detta årtusende då man istället ändrade färg till en mer helröd tröja.

Inga kommentarer: