TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 8 april 2011

Snart 20 år med Premier League.

Den 8 april 1991 så presenterades planerna på "en ny superliga, som man skulle bryta loss från ordinarie ligasystemet, inför säsongen 92-93". Vad det blev av den saken känner vi alla till. Den kanske mest lyckade ligan, i alla fall kommersiellt, var snart född.

Jag är lite ambivalent inställd. Å ena sidan älskar jag PL och den fotboll som spelas där. Å andra sidan är jag uppvuxen med engelsk fotboll som den var innan. Född framför Tipsextra, och kan ibland längta tillbaka till brittisk fotboll så som den var då.

Som tur är kan man blicka ett eller ett par steg neråt i ligasystemet, och få uppleva den typen av engelsk fotboll än idag. En polare skall imorgon göra den grejen rätt fullt ut. Han besöker Millwall-Leeds på plats. Brittisk fotboll som man minns den.

4 kommentarer:

JP sa...

Det skulle vara högintressant med en matchrapport av polaren efteråt. Millwall-Leeds är ju ett riktigt kultmöte.

d-day sa...

Skall försöka luska fram en rapport så småningom. Har faktiskt en bekant till som åker dit, slår det mig.

Känns som om den matchen har alla förutsättningar: Leeds vill befästa kvalplatsen. Wall vill ge det ett sista försök. Våren är i London. Shit vad man vill vara där.

JP sa...

TV4 Sport som har rättigheterna
till The Championship väljer att istället sända Öster - Gif Sundsvall.

Tragiskt.

Man kunde alltså ha fått en intensiv drabbning mellan två klassiska engelska lag, på ett utsålt New Den, men väljer svenska Superettan.

d-day sa...

Ja, det är kasst. Tycker att de överhuvud taget har misskött sina rättigheter till The championship. Hafsiga sändningar, oregelbundet ifall de alls sänder, och så då en miss som denna.

Nåväl. Solen och våren är på väg här hemma också. Vi får glädjas åt det och försöka hitta någon OK stream till matchen.