TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 1 oktober 2009

Oro och panik utan Duff i Cheltenham

Har man tillbringat och spelat i en klubb under 10 års tid så är man ett aktat namn hos supportrar, trupp och ledare. En sådan spelare är på sätt och vis ovärderlig och frånvaro på en sådan personlighet kan få ödesdigra konsekvenser. Fråga League Two-klubben Cheltenham och Shane Duff, dem om några vet det. Försvararen Duff har under hela sitt fotbollsspelande liv endast tillhört Cheltenham, klubben han a-lagsdebuterade med som 17-åring 1999.
Sedan dess har han gjort 213 matcher. Den sista av dessa lär han och klubben minnas med fasa. Det var under 5-4.förlusten mot Bradford i augusti som Duff fick linka av planen med svåra smärtor i foten.
Läkarna konstaterade direkt att hälsenan var skadad. Sedan dess har Duff inte kunnat spela en endaste sekund fotboll. Igår konstaterade expertis i London att skadan är så pass allvarlig att Duff kommer att vara borta i minst sex månader.
Nyheten har nu gjort manager Martin Allen både bekymrad och förtvivlad.
Duff måste ersättas och klubben ser detta som huvud-prio. Så viktigt att ordförande frigjort kapital så att en blixtvärvning i form av inlåning måste ske inom den närmaste tiden. Klubben har dessutom två raka förluster och har inte vunnit en match sedan den 12 september då man slog Bury med 1-0.
Laget saknar sin ikon, veteran och stabila försvarare i Duff.
Man kan med andra ord säga att Shane Duff är Cheltenhams akilleshäl.

Inga kommentarer: