TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 9 januari 2010

Det börjar ljusna för Ebbsfleet

Efter en fruktansvärd start på säsongen med bara en enda seger på 21 första matcherna har det äntligen börjat släppa för The Fleet. Fyra segrar på de sex senaste och återigen kontakt med lagen ovanför strecket. Efter en becksvart period med sju raka förluster sprattlade man till och slog topplagen Mansfield och Stevenage Borough hemma på Stonebridge Road, båda gångerna skrevs slutresultatet till 2-1. Dessa segrar har följts upp med dubbla trepoängare mot rivalen och bottenkollegan Grays Athletic, på Boxing Day satte Ricky Shakes matchavgörande 2-1 med ca 10 minuter och i returen på New Recreation Ground ett par dagar senare blev det komfortabla 3-0 efter mål av Peter Holmes, Ricky Shakes och Magno Vieira.
Den stränga kylan har ställt till det även för Ebbsfleet. Ett flertal matcher har ställts in bland annat dagens hemma match mot Kettering.
Den närmaste tiden väntar viktiga hemmamatcher mot Altrincham och Forest Green, nya segrar där och det är inte omöjligt att man klättrat över nedflyttningsstrecket.

17 Wrexham 22 0 27
18 Salisbury City 26 -8 24
19 Gateshead 25 -12 22
20 Eastbourne Bourogh 26 -18 22
------------------------------------
21 Ebbsfleet United 27 -25 21
22 Forest Green Rovers 25 -22 20
23 Grays Athletic 27 -27 17
24 Chester City 25 -13 -3

På spelarfronten kan nämnas att lånet av 19 årige Alex Stavrinou från Charlton har förlängts säsongen ut. Mycket viktigt, sedan han kom in i laget har man börjat vinna matcher och ta poäng. Man är även på jakt efter en ny anfallare och hoppas ha det klart inom de närmaste dagarna.

När det gäller ägarna Myfootballclub har det stått klart en längre tid att 35 pund/år i medlemsavgift inte räcker för att dra runt verksamheten. Styrelsens förslag var 100 pund/år. Jag röstade på det förslaget. Bättre att ha ett mindre antal medlemmar där de flesta bryr sig än att ha många där bara 10-15% egentligen bryr sig om vad som händer.
I omröstningen bestämde medlemmarna att medlemsavgiften skulle vara 50 pund/år eller 15 pund/kvartal. Ett VIP-alternativ tog också fram som kostar 100 pund/år eller 30 pund/kvartal.
Man gick också ut med en uppmaning till medlemmarna att förnya sina medlemskap så fort som möjligt för att stärka Myfc ekonomiskt och tom i dag har 612 personer gjort det. Det har även tillkommit 17 helt nya medlemmar senaste månaden. Totalt har detta inneburit intäkter på nästan 40,000 pund.
I februari finns det risk att ett stort antal medlemmar försvinner, det vill säga, de som tecknade 2-års medlemskap när klubben var nyinköpt i februari 2008 och som egentligen hängde på hela grejen för att det var nytt och spännande.

Man har även köpt loss hemsidan vilket gör att 100% av intäkterna numera hamnar hos Myfc. Tidigare hamnade 21% av intäkterna hos operatören av hemsidan.

Ni som är intresserade kolla in: http://www.myfootballclub.co.uk/ eller http://www.ebbsfleetunited.co.uk/

Ni kan även göra några sökningar här: http://ebbsfleetufc.easysearch.org.uk/ Ebbsfleet får en liten slant för varje sökning.

Inga kommentarer: