TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 9 januari 2010

Non League Nytt

* Alla dagens 16 matcher i FA Trophy ställs in på grund av väderförhållandena i England. Matcherna är istället planerade att spelas i nästa vecka men även dessa datum ses nu hotade med tanke på att vädret, som är det värsta på 30 år i England, inte är att lita på.
*****
* Ordförande Imraan Ladak i Kettering fick mycket kritik av supportrarna då han avskedade manager Mark Cooper. Många krävde då hans avgång. Igår avgick Ladak som ordförande men det har inte med kritiken emot honom att göra. Ladak lägger självmant av som ordförande efter att han är besviken på arenafrågan och om hur framtiden för klubben skall se ut. Han kommer dock fortfarande sitta kvar som ägare till klubben.
*****
* Stevenage Borough är klubben som leder The Blue Square Premier. Åtmintone i dagsläget och tillfälligt. Tidigare dominerande superlaget Oxford har nämligen tre matcher mindre spelade på grund av inställda matcher och har därför fått se sig bli omkörda av Stevenage. Den nya serieledaren leder BSP med 57 poäng efter 27 spelade omgångar. Oxford har 56 poäng, sju poäng före tredjeplacerande York.
*****
* Salisburys manager Tommy Widdrington har i dagsläget fullt upp med att övertyga sina spelare att stanna kvar i klubben. Flertalet av spelarna har kontrakt som går ut denna säsongen och Widdrington gör nu allt för att behålla dem. Den tidigare skuldbetyngda klubben har nu nya ägare som kan säkra ekonomin och därmed lönesättning. Detta var ingen garanti förr och spelarna klagade då öppet och hotade om att lämna. Det gick så långt att FA straffade Salisbury med köpförbud om man inte löste sina ekonomiska bekymmer. Nu är det löst och Widdrington bönar och ber. Återstår dock att se ifall spelarna återfått förtroendet för klubben och lyssnar på sin manager.
*****
* Chester City, hopplöst sist i serien, är trötta på det mesta nuförtiden. Nu är det vädret som är den största boven vid sidan om ekonomin. Klubbens spelare har inte fått lön sedan mitten av december och laget har inte matchats sedan Boxing Day på grund av alla inställda matcher.
Manager Jim Harvey är förtvivlad och anser att förbundet nu borde se till att förlägga seriestarten tidigare så att matcher under vinterhalvåret inte behöver spelas. Ett uppehåll under den kallaste perioden och istället spel under sommaren är det bästa anser Harvey som tycker att det är rena rama dårskapet att spela i minusgrader och snöfall. Samtidigt präglas som sagt klubben av sina ekonomiska problem. Spelarna är i uppror och moralen är riktigt dålig.
Dessutom har klubbens veteran och anfallare Jim Blundell skrivit på för serierivalen Barrow.
Manager Jim Harvey är själv aktuell som ny manager för Kidderminster Harriers och kommer, om han lämnar Chester, att lämna en klubb i spillror.
Motgångarna ser aldrig ut att ta slut för Chester.
*****

Inga kommentarer: