söndag 16 oktober 2011

Dagens stålderby

Sheffield- derbyt, Steel City derby, förtjänar mer uppmärksamhet, än vad det enligt undertecknad, får. Två anrika klubbar som finner sig längre ner i det brittiska seriesystemet än tänkt. Två klubbar med betydligt högre ambitioner. Derbyt mellan Sheffield United och Sheffield Wednesday spelades för första gången 1893. Sedan dess har Sheffield United (The Blades) bärgat 45 segrar, Sheffield Wednesday (The Owls) 40 segrar och 40 matcher har slutat oavgjort. Oavgjort slutade även sist lagen möttes i april 2010. Då blev det 1-1. Idag blev det 2-2. Inför ett fullsatt Bramall Lane (28,136) gjorde hemmalagets Steven Quinn (bilden) första målet redan efter elva minuter. Nio minuter senare hade Ched Evans utökat ledningen till 2-0 genom nick. Länge var allt frid och fröjd i hemmalägret. Värre blev det i 82:a minuten när Chirs O´Grady gjorde som Evans, fast i andra målburen, och nickade in 2-1. Betydligt värre blev det för The Blades när matchuret tickat fråm till minut 86 och vane målskytten Gary Madine utjämnade till 2-2. Det blev också slutresultatet vilket fick en besviken Blades-manager Danny Wilson att ifrågasätta hur förbundet kunde låta en 25- åring döma en match av denna kaliber:

"What I want to know is why a 25-year-old was put in charge of a game of this magnitude. A lot of more experienced referees might have seen what went on. I've made a complaint about the decision to put him in charge."

Wilson menade på att hans målvakt blivit för hårt åtgången vid Madines 2-2 mål. Gladare tongångar var det givetvis i uggleboet. Manager Gary Megson så så här till BBC efter matchen:

"I'm obviously pleased with the fact that we've not got beat, having been two down with eight minutes left, but not pleased that we were two down in the first place. They've had two shots on target. We've had 10. And to find ourselves two down at half time was hard to swallow"