TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 14 september 2012

Abstinensen stillad

Tiden rullar på i snabb fart. Återigen är det fredag. Helg. Smaka på det ordet. Lika fyllande och gott som en iskall öl. Lika förväntansfullt som en fotbollspremiär. Vad händer? Vad att göra? I England till helgen är abstinensen stillad. Efter landskampsuppehåll så rullar bollarna åter ifrån Premier League och neråt. 

Ikväll spelas Brighton-Sheffield Wednesday. Hemmalaget har av tradition tungt mot årets nykomlingar. Tre vinster på de 20 senaste matcherna imponerar inte. Dessutom är det Londonderby mellan Charlton och Crystal Palace. Det talar för hemmalaget som vunnit sju av de nio senaste derbyna.

På lördag, imorgon, är godispåsen ännu större. Ett massivt urval. Vad gillar vi då? Jo, åter ett Londonderby. På Loftus Road i västra London tar QPR emot Chelsea. En match som under senaste året handlat om Anton Ferdinands anklagelser emot John Terry och som piskat upp en mediastorm i tsunamivarning. 

I Championship är Cardiff-Leeds en tungviktare. En dynamisk sådan. Hull-Millwall och Nottingham Forest-Birmingham likaså.

I League One kan serieledarna Notts County dra ifrån vid en vinst borta mot Oldham. Ett Oldham som inte alls inlett som förväntat utan parkerar i bottenregionen. Tabelltvåan Tranmere är också intressanta. Imorgon får man vässa sig mot forna storklubben Coventry.

Gillingham leder League Two och är en av favoriterna till att ta hem serien denna säsong. Morgondagens motståndare Bristol Rovers har också fått favoritstämpel. De har dock inte levt upp till den. Nästsist i serien talar för en Gills-vinst. För Rovers manager spelar det ingen roll. Till BBC Radio Bristol säger han; "-They've got a decent home record but I've got a decent record against Gillingham during my time with Brighton and Millwall."

McGhee sätter jaget i centrum och lever på gamla meriter. Där är en av anledningarna till att Rovers ligger i botten? Ser man på det med opartiska ögon så lär McGhee och hans spelare på lördagkväll få unna sig både en och två pints. På tal om abstinens.

Trevlig helg på er!

Inga kommentarer: