TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 4 september 2012

Hur tänker Rodgers och Liverpool?

När Brendan Rodgers anställdes fick man höra att han var den rätta när det gäller att ta Liverpool tillbaka till toppen. Hans attraktiva spelfilosofi med passningar längs marken, stort bollinnehav och hög press skulle ta tillbaka 70 och 80-talet tillbaka till Anfield.
Rätt snart efter tillsättningen fick man höra att Andy Carroll inte skulle passa in i Brendans ”filosofi”. Han ansågs för trög för det nya snabba och attraktiva spelet.

Dagen innan transferfönstret stängdes lånades slutligen Andy Carroll ut. Ny klubb blev West Ham där han återförenades med gamle parhästen Kevin Nolan. Just då var jag övertygad om att Liverpool hade något på gång…… Fredagen kom, timmarna gick och förutom ett skambud på Clint Dempsey hände ingenting. Fönstret stängde och ingen ersättare till Andy Carroll hade värvats/lånats in.
Nu består alltså Liverpools anfall enbart av oberäknelige Luiz Suarez som gör lite för få mål, managerns gullgosse Fabio Borini som inte visat något hittills och är oprövad på denna nivå plus ett gäng juniorer.

Jag såg Europa League matchen mot Hearts i torsdags kväll. Massa passningar, hög press men knappt en enda skapad målchans. Om man inte kan skapa mer mot ett mediokert lag som Hearts hur ska det då gå mot PL:s bättre lag såsom Tottenham, Arsenal, City, United, Chelsea och Newcastle?
I söndags spelade Liverpool mot ett av dessa lag, Arsenal hemma på Anfield. Det såg ut som tidigare, högt tempo, massa passningar, hög press men obefintligt med målchanser. En bit in på andra halvlek såg man var som var på väg att hända. Gästerna hade inga problem att stå emot Liverpools spel men Brendan Rodgers hade ingen plan B. Denne plan B hade nämligen skickats iväg utan att en ersättare tagits in. Resten av matchen var en lång plågsam väntan på slutsignalen där ett lamslaget Liverpool inte klarade av att skapa något alls.

Måste också nämna matchen mot City som Liverpool fick mycket beröm för. Visst spelade man riktigt bra och förde matchen mot regerande mästarna men det var ju inte det fantastiska passningsspelet eller den höga pressen som gav målen. De kom på fasta situationer, först nickmål på hörna och sedan en frispark som sköts in drekt av Luiz Suarez.
För övrigt så debuterade Andy Carroll för West Ham i lördagens tidiga match, han var kanske bäst på plan, låg bakom två mål och ett par andra farligheter innan han byttes ut efter en skada med 20 minuter kvar av matchen.

Undra om Brendan Rodgers själv är ansvarig för hela fiaskot eller kan det vara så att ledningen blåst honom? De kanske tyckte att 6 miljoner pund in och minskade löneutgifter med 125 000 pund/vecka var viktigare än att ha en bredare trupp?

Inga kommentarer: