TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 13 september 2012

Shape up.

Spelarfacket i England, och Premier League, vill öka lagkaptenernas inflytande, och kanske framförallt kaptenens arbete med lagkamraters uppförande på planen. Därför har PFA (Professional Footballers Association) kallat samtliga lagkaptener i PL, till möte.
Man kommer att diskutera lagkaptenens roll när det gäller att hålla sina medspelare lugna, och på rätt sida gränser. Med Evra vs. Suarez-incidenten samt anklagelserna mot John Terry (ironin i att mötena blir försenade pga. Terrys utredning om rasist-anklagelser, är en historia för sig) i färskt minne, så vill alltså PFA stämma i bäcken.

Självklart är Premier League med på banan, och tillsammans med PFA säger man sig nu vilja informera och påminna spelarna om att deras agerande har stor betydelse för hur publik och fans ser på sporten och ligan. Och att spelarna med sina förmåner och löner måste agera som positiva förebilder.

TLC anser att visst, det är självklart att man som berömd, skicklig och välbetald fotbollsspelare måste vara noggrann med hur man beter sig. Att det dessutom är lika självklart att man blir synad i sömmarna, speciellt på planen. Men det känns också som om klubbarna är de som borde gå i första ledet. 
Dels för att det skiljer sig åt, klubb för klubb och stad för stad. Men också för att det är de som i mångt och mycket bygger spelarnas vardag. Med rätt manager, lagledare, ordförande och lagkamrater så tror TLC att spelare har bra förutsättningar för att vara det som man skulle kunna kalla för korrekta och fina förebilder.
Samtidigt, anser bloggen, så är fotbollsspelare också människor och en del av de samhällen man lever i. Därför kommer det att precis som i övriga samhället finnas den som inte anpassar sig, som faller utanför ramarna. Ja, som till och med är och beter sig som en idiot. I det läget kan personen i fråga välja att ta sig i kragen, alternativt så får hans arbetsgivare och tränare ge honom alternativen och stödet han kan tänkas behöva.
Överhöghet har vi aldrig givit särskilt mycket för.

Inga kommentarer: