TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 15 september 2012

Tippa med TLC

Riktigt nöjd med förra veckan, 11 rätt på ramen gav en 11:a och 10:a och totalt 316 kr. Min analys på Bournemouth visade sig vara klockren. Dessutom satt chanstvåan på Leyton Orient och Carlisle lyckades få med sig alla poäng från Hartlepool.
Denna vecka återkommer de stora lagen på tipset. Ska det bli någon utdelning att tala om måste ett par av dem tappa poäng. Jag garderar upp tre av de fyra stora, kör med ett par 1 2:or och spikar Blackburn som jag ser som ett klart bättre lag än Bristol C.

Senast: 11
Högst: 11
Lägst: 9
Snitt: 9,5

1 Arsenal-Southampton    1x    M
Arsenal har haft svårt med målskyttet när man fört matcherna men det gick bättre när man kunde ställa om snabbt och kontra borta mot Liverpool. Stor chans att det blir en ny match med stort bollinnehav och få klara målchanser. Saints har kammat noll så här långt men är långt ifrån ofarliga. 1x får det bli.
2 Aston Villa-Swansea    1x2
Tung start för Villa. Fyra nya spelare kan debutera. Swansea har startat bra men jag tror man kommer falla tillbaka ju längre säsongen går. Svårtippad match, alla tecken.
3 Fulham-West Brom      1
Stor omsättning av spelare hos Fulham i slutet av transferfönstret. Berbatov och Karagounis kan debutera. Precis som tidigare år kommer man ta de flesta poängen hemma. WBA har fått en kanonstart men brukar ha svårt på Craven Cottage. Jag kör ettan ogarderad.
4 Manchester U-Wigan    1
Två raka segrar för United efter inledande förlusten. Rooney skadad. Wigan har startat bra men är minst ett nummer för litet här. Dessutom har man flera spelare småskadade. Säker etta.
5 Queens PR-Chelsea    1x2
Hett derby i västra London. Mycket tjafs efter allt som hände förra säsongen. QPR är segerlöst än så länge men har bra statistik mot Chelsea. Chelsea har full pott så här långt och Terry & Cole tillgängliga efter småskador. Jag chansar lite och tar med alla tecken.
6 Stoke-Manchester C    1x2
Stoke kommer ev till start med nya Owen och N´Zonzi. Som alltid är man svårspelade och City har inte vunnit här på de fyra senaste säsongerna. City har Aguero tillbaka efter skada och har en grym offensiv. Tror dock att tunga Stoke kan störa de ljusblå, 1x2 får det bli.
7 Bolton-Watford    1
Jobbig start för favorittippade Bolton. Ngog spelar ev efter skada. Watford saknar sin lagkapten Eustace. Zolas hopkok av inlånade spelare känns väldigt svårbedömt. Bolton är ett bättre lag och löser det här, etta.
8 Bristol C-Blackburn    2
Bra start av båda lagen. City är ett typiskt hemmalag och brukar ha lätt för Blackburn, senaste hemmaförlusten mot dem kom 1909.... Jag ser dock gästerna som ett klart bättre lag. Dann & Kazim-Richards återkommer efter skador. Dags för Rhodes att göra sitt första mål för Blackburn. Chansar och kör tvåan ogarderad.
9 Cardiff-Leeds    1
Fin start av hemmalaget, senast slog man tillbaka starka Wolverhampton. Viktige Bellamy återkommer ev efter skada. Svårslagna hemma. Leeds är lite mer upp och ner. Tunn trupp som dock förstärkts av Tonge från Stoke. Jag tror man får svårt, etta får det bli.
10 Hull-Millwall    1  2
Hull hänger med i toppen men gör rätt få mål. McKenna avstängd och ett par andra spelare tveksamma pga småskador. Millwall är ojämna och tar sina flesta poäng hemma men man slår till då och då på bortaplan. Tätt och jämnt men jag tror att något av lagen vinner, 1 2 känns bra.
11 Middlesbrough-Ipswich    1
Boro har startat med två raka segrar hemma och två förluster borta. En del spelare tveksamma pga småskador. Bikey ny och Jutkiewicz ev åter efter skada. Boro var bleka sist och jag tror på mycket bättre spel i dag. Gästerna går mot en jobbig säsong och jag tror man åker hem utan poäng. Etta.
12 Nottingham-Birmingham    1  2
Forest är obesegrat och har åtta poäng efter fyra matcher. Ev debut för nye Lansbury. Tuff start för gästerna men man har stor kapacitet. Lita kan debutera och Davies & Zigic kan återkomma efter skador. Forest är favorit men jag har en känsla av att gästerna kan skrälla, 1 2 kör jag på.
13 Helsingborg-GIF Sundsvall    1x
Hemmalaget har tre raka förluster och Bedoya avstängd. Giffarna tappade 3-0 till 3-3 senast och vinner inte jätteofta på bortaplan. 1x känns helt rätt.

Topptipset: 1, 1x2, 1x, 1, x2, x2, 1 och 1  2.

Senast: 7
Högst: 7 (2 ggr)
Lägst: 5
Snitt: 6,25

Trevlig helg!

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis...!!!

Inte pengarna som räknas...!!!!!!

//Peter