TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 24 september 2012

Stolt småklubb?

"We try harder." En av de mest klassiska och mest framgångsrika payofferna i reklamhistorien. Det var och är Avis, biluthyrningsföretaget, som har använt den i decennier. Man intog tidigt positionen som nummer 2 efter konkurrenten Hertz. Och man utnyttjade den positionen till fullo. Att man som tvåa alltid fick anstränga sig lite mer (för sina kunder). Och blev efterhand kanske rent av större, men sade sig ändå bara vara tvåa.
Jag är en stor fan av det arbetssättet. Och jag ser att man kan använda den inte bara i företagsvärlden, utan inom fotbollen, och till viss del i livet i stort.

Shane Long, anfallare i West Bromwich Albion är av en annan åsikt. Han går nu ut i media och säger att man inte längre skall se West Brom som en småklubb, i Premier League. Han är dessutom väldigt imponerad av tränaren Steve Clarke, som tog över efter den till landslaget flyktade Roy Hodgson: "Jag är imponerad. Han har satt sin prägel på laget, och det är tydligt att han har bra erfarenhet.", sade Long härom dagen, inför mötet med Reading (som man ju vann med 1-0).
"Han visade oss tidigt att vi skall tro på det vi gör. Det är en bra tid att vara i West Brom, nu.", fortsatte Shane Long. Han slog fast att det alltså inte längre är en småklubb vi pratar om, utan något större: "Epitetet småklubb gäller inte för oss längre. Vi har närmat oss de större lagen, spelar bra och har inlett den här säsongen mycket fint. Steve Clarke hade en svår uppgift att efterträda Hodgson, men han har visat sig kunna fylla ut kostymen bra. Vi har en bra anfallsuppsättning, med Rosenberg, (avstängde) Odemwingie Lukaku och Fortuné.".

Och visst, med en 4:e-plats så här långt så är det svårt att säga emot Long. West Brom har startat på ett utmärkt sätt. Jag såg dem själv på plats på The Hawthorns i våras, i derbyt mot Aston Villa. Och det kan vara ett litet skifte i stan, när Villa har tuffa år. 
Samtidigt tycker jag att man skall acceptera sin roll, sin litenhet, och bygga från den. Jag har fotbollslag närmare både hjärtat och geografiskt som borde göra detsamma. Men det är en helt annan historia, som dessvärre/bättre inte platsar på TLC.

Inga kommentarer: