TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 16 september 2012

Rangers sitter i rävsaxen, ordförande Green sitter på tvären

Det rör sig återigen kring Rangers.
I oktober väntas dom falla i målet mot brittiska skattemyndigheterna, som kräver klubbens tidigare ägare på knappa 50 miljoner pund.
Det hela grundar sig i att klubben mellan åren 2000-2011 systematiskt skall ha betalat ut mer i lön till spelarna än vad man registrerat, och således undvikit skatter och sociala avgifter.
BBC har fått dokument som skall bevisa att inte mindre än 38 spelare och 15 anställda i klubben mottagit utbetalningar av just denna karaktär, och klubben verkar sitta i en rejäl rävsax.

Och en olycka, om än presumtiv, kommer ju sällan ensam, som det heter.
SPL har sedan mars månad kört en egen utredning. Resultatet av denna förväntas presenteras i november. Utkomsten av den kan skaka klubben rejält, då SPL har ett dussin möjliga straff dom kan komma att påföra klubben - bland annat kan man fråntas titlar från åren 2000 - 2012.
Det blev i förra veckan klart att en fristående komission, bestående av tre personer, skall utreda vad som skett.
Men Rangers nye ägare och ordförande, Charles Green, är dock inte intresserad vare sig av utredning, komission, eller möjliga straff, och har helt enkelt utlyst en bojkott.
"-SPL's möjligheter att straffa oss upphörde att existera då man kastade ut oss ur deras liga" säger Green, och fortsätter:
"-Varken SPL eller deras komission har några befogenheter eller laga rätt över klubben, då klubben inte befinner sig i SPL. Detta har både vi och våra advokater påpekat flera gånger, men vi möts bara av en öronbedövande tystnad!"
Han höjer även ett varningens finger, inför eventuella bestraffningar:
"Bara för att klargöra, vi köpte klubbens hela verksamhet och tillgångar. Det innefattar alla titlar och troféer. Alla försök till att underminera eller förminska klubbens värde och tillgångar kommer att bemötas med stenhårt motstånd och rättsliga prövningar."

Inga kommentarer: