TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 4 september 2012

Sent skall syndaren vakna

Oldham Athletic defender Cliff ByrneOldhams försvarare Cliff Byrne blev mycket förvånad och överraskad då han i helgen blev utvisad i bortamatchen mot Portsmouth. Efter ett handgemäng mellan Pompeys anfallare Jonathan Obita och Oldhams Connor Brown så visade domare Carl Berry ut.... Cliff Byrne. En spelare som befunnit sig 20 meter ifrån bråket. Hemmapubliken på 12,000 åskådare såg också felet och sjöng; 'You don't know what you're doing'. 

Domare Berry trodde sig dock veta detta å det bestämdaste. Han lyssnade inte på någon av alla de invändningar och klagomål som haglade över honom. Istället gjorde han som han och hans gelikar brukar; gå till FA och beklaga sig för att ha blivit utsatt för "hån och skäll". FA lyssnade dock inte denna gången som brukligt. De hade själva hört vad som hänt och sett en inspelning av matchen. Där såg man tydligt att Byrne var långt ifrån händelsernas centrum. 

Byrne som fått tre matchers avstängning fick dessa indragna som istället gick till den egentliga gärningsmannen Connor Brown. Något uttalande från domare Berry har TLC varken sett eller läst. En dålig och förvirrad dag på jobbet?  Byrne säger ironiskt till BBC Radio Manchester; "-Jag tror inte riktigt att domaren och hans medhjälpare visste vad de sysslade med förra helgen. När bägge lagen är ense om att domarinsatsen är usel så är det högt vatten."
Visst är det så. Vi har varit där förr och lär komma dit igen.

Inga kommentarer: