TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 25 september 2012

Bates nya, rika, vänner...

Leeds ägare Ken Bates har inte gjort sig populär bland den forna storklubbens supportrar sedan han tog makten år 2004. Länge såg det dock ut som om att hans era var över, men nu verkar han ha skaffat sig nya kompisar och ser därmed ut att sitta vid rodret ett tag till.

Man flaggade redan i slutet av juni för att en ny finansiär var på väg in. I början av augusti såg det ut att bli magplask av hela affären, men problemen reddes ut och klubben redogör nu för att det är ett "internationellt bankinstitut" som är på väg in. Banken är ett registrerat aktiebolag som opererar i persiska viken, Asien och Afrika. 
Bates sa själv i ett uttalande i lördags att man kommit långt i förhandlingarna, och fyra högt ansedda ledamöter från företagets styrelse från Bahrain befann sig på Elland Road i lördags för att bevittna Leeds drabbning mot Forest.

"-Det finns ett antal punkter kvar att arbeta med, men vi rör oss framåt i bra takt. Vi hade fyra stycken chefer här på ett stort möte i fredags och som även gick på matchen i lördags", säger Bates, och fortsätter 
"-Den potentiella investeraren kommer försöka sammanfatta hela affären så snart som möjligt. Alla parter är naturligtvis lite besvikna över att vi inte fick till stånd affären innan fönstret stängde i augusti, men vi jobbar nu mot en deadline i januari istället".

Huruvida investeraren kommer att köpa sig full kontroll över klubben är osäkert.
"-Det är ett bankinstitut vi talar om, och även ett aktiebolag. Om vi gick ut med sådana uppgifter skulle det leda till spekulationer som påverkade deras aktiekurs. Dom är dessutom styrda av diverse bankregler. Man har dock anlitat advokater från London, och visst har det uppstått en del problem i logistiken, men vi har gått igenom allt grundligt och kan därmed göra låta allmänheten ta del av dessa fakta" avslutar Bates.

Klubbens fans är säkerligen inte lika förtjusta som dess ledning.

Inga kommentarer: