TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 12 september 2012

Omgången då allt gick emot Rovers

Vädrets makter stod sannerligen inte på Bristol Rovers sida i bortamatchen mot Wycombe Wanderers. Ett oväder av sällan skådad karaktär drog in över Adams Park, regnet vräkte ner, och blixten slog ner i bortasektionen. I 66:e minuten, då Rovers ledde med 3-1, vågade domaren inte låta matchen fortgå utan blåste av.

Men det slutar inte där: Football League har nu bestämt att matchen skall spelas om - i sin helhet.
Rovers har naturligtvis överklagat beslutet, men inför döva öron.
Nick Higgs, ordförande i Rovers, säger till BBC att han är mycket besviken över beslutet och den fördel hemmalaget får.
"-Jag kände att vårt förslag, att fortsätta matchen från där den blåstes av, hade varit det mest rättvisa."


Han är även missnöjd med de motiveringar som getts till avbrottet, samt vad som hände därefter. Domaren bröt matchen då man inte kunde garantera spelarnas, eller allmänhetens, liv och leverne. Dock lät man spelarna "värma ner" inne på planen, och läktarna evakuerades inte heller.
"-Detta är frågor som vi har ställt, och jag är inte helt övertygad om att vi har fått dom fullt besvarade. Vi har uttryckt vårt missnöje och det finns inte mer vi kan göra nu. Vi får försöka använda det inträffade som en sporre.", säger Higgs vidare.

Football League i sin ordning har släppt ett utskick där man säger att man "efter övervägande av relevanta bidrag från alla inblandade parter är nöjda med att domaren, under mycket svåra omständigheter, utförde det situationen krävde då han först avbröt och därefter valde att inte fortsätta matchen, efter att ha följt säkerhetsansvariges instruktioner. Football League stödjer domaren till fullt ut, och kräver i enlighet med sina regler, att matchen spelas om i fullo vid snarast möjliga tidpunkt."

Datum för omspel är ännu inte satt.

Inga kommentarer: