TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 6 september 2012

De styrande sviker Gloucester

Meadow Park under water in 2007Conference North-klubben Gloucester City FC har sett fram emot att få en riktig arena sedan 2007. Då totalförstördes Meadow Park av en översvämning och sedan dess har City fått spela sina hemmamatcher på Forest Green Rovers, Cheltenham och Cirencesters hemmaarenor. På fem år har inget nämnvärt hänt på Meadow Lane. Kommunen har lovat att ta ta i saken och hjälpa klubben för att "få igång ett starkt intresse bland stadens invånare". Där är allt lugnt. Fram tills idag. Klubbens ordförande Nigel Hughes kritiserar idag stadsfullmäktige och går till hårt angrepp mot vad han ser som; "en förolämpning av stark arrogans." Hughes syftar på att kommunen inte visat tillräckligt med entusiasm för att hjälpa klubben att komma på fötter med ett arenabygge. "-Man har svikit oss då man inte går in helhjärtat i projektet".
Vad som krävs för att få Meadow Park till en duglig och speltillgänglig arena är att man höjer upp marknivån tre meter under arenan och bygger en vattenbarriär runt arenan för att förhindra fler översvämningar från floden Severn. En kostnad som antas hamna runt 100,000 pund. Det är den kostnaden som delar stadens styrande.
TLC anser: Det är synd och skam att man inte under fem års tid lyckats ro projektet i hamn. En totalblunder från politiskt håll. Det är arrogans signerat maktens män.
Det handlar om intresse och prioriteringar. Då detta verkar saknas hos de styrande i staden så kan man inte heller förvänta sig en framtid med stort lokalt fotbollsintresse i staden.

Inga kommentarer: