TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 17 september 2012

Infekterat möte på Anfield kommande helg.


Nästa Söndag spelar Englands två mest framgångsrika klubbar mot varandra och i kölvattnet av Hillsborough-rapporten gick Alex Ferguson ut  i veckan som var och vädjade till supportrarna att sluta med de smaklösa ramsorna United och Liverpool anhängare gärna sjunger om varandras tragedier.
"Vi är två fantastiska klubbar och vi borde förstå varandras historia, man kan bara hoppas att supportrarna inser detta och gör sig själva en tjänst och slutar upp med dumheterna."
Den 23 September smäller det alltså och det är första gången klubbarna möts efter att Hillsboroughrapporten blivit offentlig.
"Att vi möter varandra såhär tätt inpå rapporten ger givetvis ett oönskat fokus på supportrarnas beteende." Fortsätter Ferguson.

Även Liverpools manager Brendan Rodgers hoppas att "idioterna" som han själv benämner dem inte förstör för den breda massan på Söndag.
"Jag talar först och främst som människa när jag säger att jag aldrig vill höra ramsor som associerar till mänskliga tragedier och dödsfall, oavsett klubb. Tyvärr finns det alltid en minoritet som lyckas förstöra för alla andra."
Under helgen såg vi flertalet hyllningar till Liverpool och offren för Hillsborough. Bland annat hade Man City banderoll och Blackburn spelade YNWA vid inmarch. Enbart på en arena forsatte sångerna om Hillsborough och det var på Old Trafford, om inte mötet var infekterat innan är det så nu, ramsorna som sjöngs under Lördagen på Old Trafford har fått mycket uppmärksamhet i brittisk media och mötet mellan de två giganterna är bland det hetaste på länge. Avspark Söndag 14.30 på Anfield.

Inga kommentarer: