TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 22 augusti 2011

Bad Behaviour League

1590 gula kort delades ut förra säsongen i League Two. Lägg där till 99 utvisningar så förstår man att den lägsta professionella engelska divisionen är hårdför. Vilja och humör blir rått och brutalt.
Ett exempel på detta är Danny Swailes. Stockportförsvararen blev utvisad direkt i bortamatchen mot Gillingham förra säsongen. En klassisk bensax efter 57 sekunder skulle räcka för att få ett rött kort.Ett annat exempel på övertändning är då en avbytare blir inbytt. Mycket vilja och kamplusta kan lätt övergå till en adrenalinkick som slår slint. Fråga bara Barnets portugis Mauro Vilhete. Anfallaren blev utvisad 1,07 minuter efter att han blev inbytt i bortamatchen mot Port Vale.
Tuffaste spelaren att möta för en motståndare förra säsongen i League Two var en Shrewsburys-anfallare. Matt Harrold blev avblåst 93 gånger för olika former av fult spel.
Den klubb som förra året drog på sig flest gula kort i serien var ändå Oxford United. Chris Wilders tjurar stångade ihop 83 kort. Wilder själv var aldrig någon snäll spelare under sin aktiva tid och uttryckte sig till Football Leagues disciplingrupp; "Det är ingen balett vi utför. Det är fotboll och fotboll skall göra ont."
Styggare än Oxford förra säsongen ifall man skall se till kulör på korten var Stevenage. Nio utvisningar fick nykomlingen. Den vilja en nykomling visar upp brukar oftas vara glödhet. I Stevenage fall så brann lågan hela vägen till League One. Då är nio utvisningar ingenting i sammanhanget.
League Two är en serie med benknäckare. Den gamla skolans fotboll. Hårt och kampfullt. Spelare som Cristiano Ronaldo och David Beckham hade förmodligen inte klarat en hel säsong utan en längre tids skador. Ruffig glamour på gräsrotsnivå. Be my guest!

Inga kommentarer: