TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 19 augusti 2011

Helgens godbitar

Dags att börja öppna godispåsen igen. Imorgon lördag är det fullspäckat med godsaker i den engelska konfektpåsen. Vad sägs om nordöstderbyt mellan Sunderland och Newcastle eller prestige matchen mellan storklubbarna Arsenal och Liverpool? Samtliga lag kryssade oavgjort i första omgången och lär gå för seger. Öppnar upp för två spännande matcher där mitt tips ligger på Sunderland och Liverpool.
***
I Championship finns det också en del att tugga i sig. En mumsbit är matchen mellan kuststäderna Brighton och Blackpool. Öst mot väst. Succénykomlingen Brighton lirar på sitt nybygge Amex Stadium med en publik i ryggen som kommer få det nyfunna självförtroendet att fortsätta växa. Sedan har en annan sydkustklubb i Southampton. Även dessa en nykomling som tagit för sig rejält. Hemma på St Marys mot Millwall kan det bli ytterligare tre poäng.
I Nottingham möts två gamla vänner i Steve McClaren och Svennis. Forest mot Leicester. Intressant match mellan två lag som har stora krav på sig denna säsong.
Charlton leder serien och möter imorgon nedflyttade Scunthorpe. Man lär fortsätta leda serien efter morgondagens match.
***
I League One kan bägge Sheffieldklubbarna åka på det i helgen. Tranmere och Notts County står för motståndet och bägge har imponerat. Skrällvarning.
Leyton Orient är enda laget i serien med noll poäng. Imorgon åker man till London för match mot formstarka topplaget Brentford. Förmodligen blir man poänglösa även denna omgång.
***
Derby mellan Swindon och Oxford på söndag i League Two. Innan dess så har 11 matcher hunnit att spelas dagen innan. Torquay mot Crawley är en godbit. Den nyrika Sussexklubben går hämningslöst framåt i League Two och lär gå för seger även imorgon. Det tror jag knappast Crewe kommer att göra. Borta mot Shrewsbury lär man få känna på ännu en förlust. Fjärde raka isåfall och snart ett farväl till manager Gradi?
Nykomlingen Wimbledon möter seriens sämsta lag i Hereford hemma. Ännu en seger väntas för The Dons som då kommer att lägga sig i toppen.
***
En intressant helg med många godbitar. Som förra veckan är det bara till att öppna upp påsen, luta sig tillbaka och tugga i sig av konfekten.

Inga kommentarer: