söndag 28 augusti 2011

BSP - Omgång 5

Blue Square Premier
Wrexham och Gateshead i topp. Walesarnas bättre målskillnad gör dem till serieledare. En målskillnad som blev bättre då man igår bortaslog nykomlingen och jumbon Alfreton Town med 4-1. Jake Speight blev stor matchhjälte för gästerna då han gjorde ett hattrick.
***
Gateshead hänger kvar i toppstriden och utökade igår sin obesegrade svit. Man slog Barrow på bortaplan med 2-1 där Jon Shaw gjorde bägge målen.Anfallaren som förra säsongen gjorde 21 mål är nu uppe i sex mål på fem matcher. Bra målsnitt.
***
Nykomlingen AFC Telford tog säsongens första vinst på hemmaplan då walesiska Newport County kom på besök till New Bucks Head. Seger med 2-1 i en hård och ruffig match där åtta gula och två röda kort utdelades.
***
Har det lossnat för Luton? Ja, ifall man ser till gårdagens bedrift hemma på Kenilworth så kan man lätt tro det. Seger med 3-1 mot formstarka nykomlingen Braintree är ett styrkebesked. Anfallaren Amari Morgan-Smith kunde inför de 5703 åskådarna göra två av målen då The Hatters spelade sin fjärde raka match utan förlust.Luton har en match mindre spelad och kan vid en vinst där gå upp i toppstriden.
***
Grimsby är en blek skugga av sitt forna jag. För några år sedan var man en stabil Football League-klubb. Idag är man i den nedre halvan av BSP. Inte nog med det. Man förlorade också igår. Darlington blev övermäktiga hemma på Blundell Park. Darlington tog tidigt ledningen och hade 2-0 i halvtid. Detta blev för mycket för The Mariners som trots redcering aldrig blev något hot.
***
Kidderminster såg länge ut att spela en mållös match hemma mot Southport. Tills minut 79. Då steg inhopparen Jack Byrne in. Mål direkt. Två minuter senare kunde Marc Williams punktera matchen. Seger med 2-0 i en tillställning som sett över det stora hela var en tråkig och grå fadäs. Harriers första seger hemma tog dem till en fjärdeplats i tabellen.