TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 23 augusti 2011

Ha den äran grabbar!

Idag lyfter TLC på kepsen åt Gary Mabbutt, Martin Grainger och Glen Johnson. Trion, som alla är och har varit försvarare, fyller år idag.
Mabbutt är äldst. Den föredetta Bristol Rovers och Tottenham-försvararen fyller respektabla 50 år. Bristolsonen föddes 1961 och inledde karriären i Rovers. Tre år, 131 matcher och 10 mål skulle det bli för Rovers innan han flyttade nordöst upp till London. I Spurs skulle Mabbutt bli stor. FA Cup och UEFA Cup-vinnare med White Hart Lane-klubben och mycket populär under sina 16 år, 482 matcher och 27 mål för Spurs. Mabbutt avslutade karriären 1998 i Spurs och hade då förutom att ha spelat i Rovers även 16 landskamper för England på meritlistan. 19 säsonger professionell fotboll i kroppen fick räcka. Det är det han kan luta sig tillbaka och minnas idag på sin egna dag.
***
Martin Grainger fyller 39 år idag. En gång i tiden en slitvarg och offensiv vänsterback i Colchester, Brentford, Coventry och Birmingham. Det var dock i Birmingham som det funkade bäst för Enfieldsonen. 225 matcher och 25 mål för St Andrews-klubben skulle få supportrarna att avguda Grainger. Flera gånger under sina nio år i klubben blev han utsedd till Årets Spelare av supportrarna. Karriären avslutades 2005 och en ny roll som manager för Non-League-klubben Cheshut FC tog fart. Den varade inte länge. Grainger blev den mest kortlivade managern i klubbens historia och sadlade om drastiskt. Idag jobbar han som taxichaufför.
***
Sist men abslout inte minst är det även Glen Johnsons dag. Han är yngst av trion. Liverpoolförsvararen fyller idag 27 år. Han är den enda av dagens trio som vunnit ligan. Det gjordes med Chelsea 2004/05. Då plockades även Ligacupen hem. Med Portsmouth vann han FA Cupen 2008 och blev där utsedd till en av klubbens bästa spelare någonsin. Pompey är klubben som han spelat flest matcher i. Sammanlagt 58 stycken. Karriären inleddes dock i West Ham 2002 där han omgående lånades ut till ärkerivalen Millwall. Under sina fyra år i Chelsea blev det endast 41 matcher. I Liverpool gar Johnson spelat i sedan 2009.
***
Statistiken slutar här. Istället kommer gratulationerna. Det är så man firar födelsedagsgrabbarna.

Inga kommentarer: