TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 21 augusti 2011

Sanning med modifikation.

Om man säger samma sak upprepade gånger, så kan det tillslut bli en slags sanning. Eller i alla fall en verklighet att förhålla sig till.
Nu har säsongen just rullat igång, men redan kommer snacket om ett Arsenal i kris. Om att tränare Wenger måste agera (läs köpa spelare). Jag tycker nog att man skall vara lite försiktig med att måla fan på väggen så här tidigt. Det finns också en anledning till att Wenger nu är inne på sitt tredje decennium (det är faktiskt sant, han började ju redan på 90-talet). Konklusion? Ge det lite tid. Arsenal kommer såklart att rycka upp sig framöver. Frågan är bara hur långt det räcker. Och hur många kris-rubriker Wenger kommer att få läsa innan dess.
Igår kom i alla fall årets första förlust för Gunners. 0-2 hemma mot Liverpool. Jag slängde ett halvt öga på matchen, och det jag såg var väl inte imponerande. Det jag tyckte mig uppfatta var dock ett Liverpool som spelade med "Arsenal-fart". Så sett kände man igen sig.
En sak kan vi dock konstatera: Det är igång nu, och Arsenal kommer att få bekänna färg. Nästa vecka stundar till exempel Man United borta.

West Bromwich manager Roy Hodgson var rätt nöjd, trots förlust 1-2 borta mot Chelsea. Avgörande målet slogs in först i 83:e minuten, av Malouda. West Brom gick faktiskt till halvtidsvila med ledning. Men Blues vände alltså på steken i andra halvlek. "Vi tar med oss en hel del positiva saker från den här matchen. I 60 minuter gjorde vi det riktigt bra. En annan dag, en annan vecka skulle vi mycket väl kunnat ha kommit härifrån med ett bra resultat. Nu blev det dessvärre noll poäng.", sammanfattade Hodgson.

Newcastles Ryan Taylor såg till att skatorna fick med sig en seger, borta mot Sunderland. Hans frispark avgjorde matchen, och Newcastle har fått en klart positiv start på säsongen. För Sunderland är det nog lite delade känslor. Förra veckans fina resultat och spel var inte riktigt där igår. Men tidningarna rapporterar ändå att Sunderland nog borde ha fått åtminstone en pinne igår, och att Newcastle skall vara nöjda med poängen.

Bra start har också Alex McLeish fått på tränarkarriären i Aston Villa. Igår tog man säkra 3-1 hemma mot Blackburn. Kanske en match som Villa "skall" vinna, men just de brukar vara de svåraste matcherna. "Ett bra resultat för oss, helt klart. Vi vet att många tuffa utmaningar väntar på oss, men vi är redo.", sade McLeish efter matchen.

I övrigt kan vi konstatera att Queens Park Rangers studsade tillbaka på bästa sätt, efter förra veckans 0-4 hemma mot Bolton. Igår tog man sin första Premier League-seger på rätt länge, när Everton slogs tillbaka med 1-0.
En annan nykomling, Swansea, tog också sin första poäng för säsongen, när man klarade 0-0 hemma mot Wigan. Wigans tränare Roberto Martinez var inte helt nöjd efteråt: "När du missar en straff och träffar ribba eller stolpe två gånger, då känns det förstås som att vi förlorar två poäng idag. Den matchen skall du bara vinna.".

Idag kan vi se fram emot:
Bolton-Manchester City
Wolverhampton-Fulham
Norwich-Stoke
Och så avslutar vi andra omgången på måndag, när Manchester United möter Tottenham, hemma på Old Trafford.

Inga kommentarer: