TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 21 augusti 2011

Rangers satte Motherwell på plats - Celtic skrällföll

SPL
Tre matcher idag i den skotska högstaserien. En tillrättavisning, en jätteskräll och en mållös. Välkomna till den femte omgången. Det var i en sådan omgång som skrällgänget Motherwell tillslut fick ge vika. Stora och tunga Rangers kom på besök till Fir Park och revanscherade sig för senaste tidens besvikelser i Europa. Vinst med 3-0 satte stopp för Motherwells partyparad. Det var en tillrättavisning som en äldre bror kan ge en uppkäftig lillebror. Tre snabba och platt fall. De regerande mesta mästarna tog därmed tillbaka sin förstaplats. Slutsnackat.
***
Platt fall var det på Parkhead idag. St Johnstone skrällde och vann för första gången i Glasgow sedan 1999. Seger med 1-0 där målskytten Dave MacKay skrev in sig i Saints historieböcker. Tolv år utan seger för att slutligen lyckas är värt att fira. Det lär man göra i Perth ikväll. Saints som var nästjumbo efter Inverness innan matchen tog sig ett rejält kliv i tabellen.
***
Några rejäla kliv blev det aldrig på Rugby Park då Kilmarnock tog emot Hearts. Mållöst mellan tabellsexan och tabellsjuan. En grå tillställning på en grå söndag är mer än just grått. Det är ångest. Majoriteten av de 5328 åskådarna skall dock glädjas av poängen. Det var trots allt gästerna från Edinburgh som hade bollinnehav och målchanser. Det kvittar ju dock då man inte kan slutföra sitt arbete till fullo.

Inga kommentarer: