måndag 29 augusti 2011

Hearts fortsatt bäst i Edinburgh

SPL
Inför 15,868 åskådare hemma på Tynecastle visade Hearts att storebror är starkast. Hibernian stod återigen för motståndet och åter så förlorade man. Ryan Stevenson inledde målskyttet i den 39 minuten. Ett uddlöst och sämre Hibs kunde aldrig utmana. Istället kunde Andy Webster göra 2-0 i den 69 minuten. Ridå i Hibs. Inte nog med förlusten; de grönvita är dessutom jumbo i serien. Hearts däremot tog sig ett kliv. Ny tabellfyra.
***
Rangers tog igår över serieledningen från Motherwell. Trots att Motherwell vann sin bortamatch mot Dunfermline i lördags med 4-2 så var det Rangers som genom bättre målskillnad tog över tronen.
Detta efter att man hemma på Ibrox körde över Aberdeen med 2-0.Davis och Naysmith kunde inför 44,070 åskådare göra målen som räckte för den första hemmasegern under Ally McCoist styre denna säsong.
Motherwell tappade serieledningen. Man kan ändå tacka sin Michael Higdon för segern mot Dunfermline. Anfallaren gjorde två mål i en svängig och målfylld match.
***
Celtic skuggar Rangers och Motherwell. Tabelltrean vann igår sin match borta mot StMirren där Gary Hooper gjorde bägge målen i 2-0-segern. Celtic har därmed en poäng mindre än toppduon.
***
Inverness CT tog sin första seger för säsongen under helgen. Den satt dock långt inne. Graeme Shinnie kunde i matchens sista minut sätta dit segermålet 2-1 hemma mot Kilmarnock och på så sätt också lämna bottenplatsen.
***
På McDiarmid Park spelades det i helgen en spännande match. St Johnstone tog emot Dundee United och snabbt tog gästerna ledningen. Hemmalaget ryckte upp sig, kvitterade och utökade. 3-1 med 10 minuter kvar. Då vaknade Dundee upp. Mackay-Steven och Gunnings mål skulle innebära 3-3. Matchens lirare var däremot från hemmalaget. Francisco Sandaza satte två av The Saints mål inför de 4,480 åskådarna.