måndag 29 augusti 2011

Glens bäst i "The Big Two"

Carling Premiership
Linfield må leda ligan, vara regerande mästare och mesta mästare. I lördags levde man dock inte upp till epitetet. Derby i Belfast mot Glentoran på Windsor Park och då var det gästerna som drog vinstlotten. Seger med 1-0 efter att mittfältaren Ciaran Martyn gjort matchens enda mål i den 22 minuten. Stor skalp för Glen som firade segern i "The Big Two", som mötena mellan Nordirlands två bästa klubbar kallas, på det sätt som sig bör.
***
Hemma på The Grosvenor Stadium tog Lisburn Distillery FC ledningen redan i den 13 minuten då man i lördags mötte Cliftonville. Sedan kom man inte längre. Gästerna från Belfast tog över showen, kvitterade och kunde till slut vinna efter att Rory Donnelly en kvart från slutet gjort 2-1. I och med segern tog Cliftonville steget upp till en sjätteplats i serien. En serie som efter fyra spelade omgångar har tre lag i toppen med samma poäng. Linfield, Portadown och Glentoran har samtliga nio poäng. Linfield leder serien på bättre målskillnad. Sämst är Glenavon som endast vunnit ihop en poäng.